Leven in de Rotterdamse haven centraal in Natuurcafé

Algemeen
STARTS4Water van Mark IJzerman over biodiversiteit in de Rotterdamse haven.
STARTS4Water van Mark IJzerman over biodiversiteit in de Rotterdamse haven. (Foto: PR)

Natuurlijk Waterweg-Noord houdt van 4 februari van 10.00 tot 12.00 uur een natuurcafé met als thema Leven in de Rotterdamse haven.

Belangstellenden uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam worden uitgenodigd om naar KNNV natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3 in Schiedam te komen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Dit alles onder het genot van een kopje thee of koffie.

Je zou denken dat er geen leven mogelijk is in het water van de Rotterdamse haven. Dat is niet waar. Het havenbedrijf is er zelfs helemaal niet altijd blij mee. Paal- en scheepswormen richten veel schade aan. Peter Paalvast, al lang lid van de afdeling, heeft er uitgebreid onderzoek naar gedaan. Hij zal uitleggen dat het eigenlijk hele nuttige dieren zijn die in bijvoorbeeld mangrovebossen absoluut onmisbaar zijn, en waar oude boorgangen weer de habitat zijn voor een heel scala aan andere organismen.

Hij zal afbeeldingen en leefresten van dieren laten zien, zodat de aanwezigen er een beter voorstelling van kunnen maken.

Wat is en doet Natuurlijk Waterweg-Noord (KNNV)?

Natuurlijk Waterweg-Noord staat voor samenleven met de natuur. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Dat gaat via werkgroepen, excursies, inventarisaties, cursussen, lezingen, adviezen en vertegenwoordigingen. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren.

Vanaf 1988 is de vereniging gevestigd in KNNV natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, 3121 CL Schiedam. Per gemeente is er een contactpersoon waar vragen gesteld kunnen worden.

Natuurlijk Waterweg Noord is lid van FLORON en is een actieve werkgroep bij Sovon.