Agenda voor Schiedam

Algemeen
Bosbad in de Broekpolder
Bosbad in de Broekpolder (Foto: Ada de Vette)

vrijdag 3 februari

Inloop Humanitas

Elke vrijdag van 11 - 13 uur kun je binnenlopen bij de 5Molens met vragen over geldzaken.Vrijwilligers van Humanitas helpen mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig.5Molens, Nieuwe Damlaan 818, Schiedam.

Winters bosbad in de Broekpolder

Op vrijdag 3 februari, van 13.00 tot 16.00 kan je kennis maken met de Japanse methode ‘shinrin yoku’, ook wel bosbaden, of forest bathing genoemd. Dan organiseert Ada de Vette een bosbad in de Broekpolder, waarmee je tot rust komt in de natuur. Met dat doel is Shinrin yoku ook ontwikkeld in Japan. Het was het antwoord op een gezondheidsepidemie die er in de jaren ‘80 heerste in dit land. Door de snelle technologische ontwikkelingen stonden mensen onder druk. Er was zelfs sprake van ‘dood door overwerk’. De Japanse overheid heeft opdracht gegeven om een methode te ontwikkelen waarmee mensen kunnen ontspannen. En dat werd bosbaden. Bosbaden heeft veel gezondheidsvoordelen. Door al de zintuigen wakker te maken door de gerichte uitnodigingen die de gids geeft, ervaart de deelnemer een diepe staat van ontspanning. Mensen met slaapproblemen merken dat ze eindelijk weer eens een hele nacht kunnen doorslapen na een bosbad. Ook zal je meer openstaan voor de natuur om je heen. Een zwempak komt er niet aan te pas. Je gaat je met al je zintuigen onderdompelen in de natuur. En dat is super ontspannend. Het bosbad wordt afgesloten met een theeceremonie, met versgeplukte thee en heerlijke versnaperingen. Meer informatie en aanmelden voor dit bosbad via de website: https://agaatcoaching.nl/agenda-bosbaden..

zondag 12 februari

Open Samenkomst

Stonden we vorige keer stil bij de vraag ‘Waarom de Bijbel?’, vandaag staat tijdens de Open Samenkomst in de Plantage Kerk (Lange Nieuwstraat 61) het Oude Testament centraal. We willen met elkaar de rode draad ontdekken die door het ‘Oude Testament’ heenloopt.De samenkomst begint om 15.30 uur. Tijdens de samenkomsten is er naast de bijdrage over het thema, ook plaats voor zang, ontmoeting en gesprek. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.