Presentatie Vriendenfles in het museum

Algemeen
Jenevermuseum Schiedam aan de Lange Haven.
Jenevermuseum Schiedam aan de Lange Haven. (Foto: PR)

Op 19 februari zal op de Graanzolder van het Jenevermuseum de officiële presentatie plaatsvinden van de Vriendenfles 2023. Het etiket voor de Vriendenfles 2023 is ontworpen door kunstenaar Aldo Hoeben. 

Burgemeester Lamers zal, samen met de kunstenaar, de Vriendenfles 2023 om 14.00 uur onthullen. De Vriendenfles is een speciale uitgave van de Vereniging Vrienden van het Jenevermuseum. Jaarlijks wordt een kunstenaar uitgenodigd het etiket voor deze fles te vervaardigen. Dit is nu voor de negentiende keer gebeurd. De Vriendenzijn heel blij, dat Aldo Hoeben dat dit jaar heeft willen doen. De traditionele kelderfles bevat moutwijnjenever, die in het Jenevermuseum is gestookt.
Aldo Hoeben (1975) is beeldend kunstenaar die lichtkunst-installaties, interventies en beelden ontwerpt. Door zijn achtergrond als ontwerper en softwareontwikkelaar zit in zijn werk altijd een technologische component. Afgelopen december namhij tegelijkertijd deel aan het Winterlicht festival met “Een Sprong Konijnen” en het Schiedam Opgelicht project van het Stedelijk Museum Schiedam met zijn interactieve projectie ‘Trekvaart’ op de Korenbeurs. Voor de Vriendenfles heeft Aldo zich verdiept in nieuwe digitale technieken.Een deel van het ontwerp is tot stand gekomen door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie. Ieder etiket in de 19e serie Vriendenflessen is zo uniek als een sneeuwvlok.
Naar aanleiding van de opdracht voor het etiket van de Vriendenfles heeft het Nationaal Jenevermuseum Hoeben de kans gegeven om een expositie in te richten. De expositie ‘Uit Mijn Hoofd’ laat tot en met 2 april een selectie van zijn diverse werk zien.