The TittyMag Festival in het museum

Algemeen
Er is een spiritueel festival in het museum.
Er is een spiritueel festival in het museum. (Foto: PR)

Op zaterdag 1 april presenteren Cathelijne Blok en Imaan van der Zwan, co-curatoren van de tentoonstelling en oprichters van intersectioneel feministisch kunstplatform The TittyMag een spiritueel festival in Stedelijk Museum Schiedam. 

Het wordt een programma vol muziek, performances, panelgesprekken en workshops. Een event met optredens van onder anderen Naaz en Tim Wes.
Tijd: van 14.00 tot 18.00 uur. Tickets eninformatie: stedelijkmuseumschiedam.nl/the-tittymag-fes
In de tentoonstelling Spirituele Urgentie hebben de founders van The TittyMag een eigen zaal ingericht waarin zij aan de hand van kunst laten zien hoe spiritualiteit kan leiden tot een gevoel van healing, zelfacceptatie en bevrijding, waardoor men daarna volledig zichzelf kan zijn. Hoe dat er in kunst uitziet, ontdekt men in de tentoonstelling en een fenomenaal festivalprogramma.
Geniet van een huiskamerconcert van singer-songwriter Naaz, die bekend werd van haar vertolking van het protestlied Azadi in de talkshow Khalid en Sophie, luister naar panelgesprekken over kunst en spiritualiteit, er zijn rondleidingen door de tentoonstelling tijdens een flitstour of doe mee aan workshops van schilder Sophie Steengracht en Studio Poca (Julie de Ruijter) met Beer van Geer. Verliefd, kriebels of liefdesverdriet? Laat green witch Thirza van Krullen en Kruiden een love potion voor je bereiden. We sluiten het festival af met een performance van Tim Wes, een funky DJ set en bites van Mama Haqs.

Tentoonstelling

Spirituele Urgentie is een tentoonstelling waarin jonge, interdisciplinaire kunstenaars aan de hand van vier thema’s laten zien waarom spiritualiteit onmisbaar is bij hun artistieke en persoonlijke ontwikkeling, alsook bij het navigeren in de complexe wereld van nu. Ze staan daarmee in een lange traditie van kunstenaars als Kandinsky en Yves Klein.