Nico en Bea Kepel-Baeten 65 jaar gelukkig met elkaar

Algemeen
Burgemeester Lamers feliciteert het bruidspaar Kepel-Baeten en overhandigt de stenen stadhuisminiatuur
Burgemeester Lamers feliciteert het bruidspaar Kepel-Baeten en overhandigt de stenen stadhuisminiatuur (Foto: Marius Schinkel)

Nico Kepel en Bea Baeten trouwen op 12 maart 1958 in Indonesië. 65 jaar later kijken ze in Schiedam terug op hun gelukkige briljanten huwelijksjaren.

Door Kathy Huitema

Bruidspaar Kepel: “Wie had toen kunnen bedenken dat wij ons briljanten huwelijksfeest zouden vieren. Dat we Indonesië zouden verlaten. Dat burgemeester Lamers ons persoonlijk zou komen feliciteren. Wat een aardige man is dat. Hij overhandigde ons een mooi boeket bloemen en een stenen miniatuur van het Schiedamse Stadhuis. Wij hebben genoten van zijn bezoek.”
Het echtpaar Kepel-Baeten kijkt terug. “We ontmoetten elkaar op mijn verjaardag in 1953. Ik werkte in de haven, Bea was danslerares. We trouwden in 1958 en kregen twee kinderen. Het was begin jaren 60 erg onrustig in Indonesië en wij hadden plannen het land te verlaten. We wilden vanwege het klimaat naar Californië, maar dat was vol. Canada vonden we te koud! Uiteindelijk kozen we ervoor naar Australië te gaan. Alles was in kannen en kruiken en toen zei mijn vrouw: nee, ik wil niet naar Australië, laten we naar Nederland gaan, daar woont familie van mij. Ze was inmiddels acht maanden zwanger van ons derde kind. Op eigen verantwoording zijn we met de laatste vlucht van de Lockheed Constellation naar Nederland gevlogen. We streken twee dagen neer in een pension in Zwolle, daarna gingen we naar Rotterdam. Daar zijn onze twee jongste kinderen geboren. Ik wilde graag in de haven werken, maar had daarvoor niet de juiste papieren. Ik kwam bij Verolme terecht op de elektra-afdeling en daar heb ik gewerkt tot ik in de VUT kon. Mijn vrouw kon, net als ik, heel goed wennen in Nederland. Ook onze vier kinderen hebben hier allen hun weg gevonden.
De kinderen verrasten hun briljanten ouders met een heerlijk diner.” Ook de acht klein- en vier achterkleinkinderen genoten mee. Bruidspaar Kepel-Baeten: “Wij kijken terug op een prachtig feest en op 65 heel gelukkige huwelijksjaren met elkaar.”