Tapas en Pinchos tijdens de Spaanse week in de Spaanse Polder

Algemeen
Topkok Alvaro Martinez is met zijn keukenbrigade afgereisd naar Rotterdam om ‘acte de presence’ te geven om zijn bijzondere Spaanse Tapas en Pinchos te presenteren.
Topkok Alvaro Martinez is met zijn keukenbrigade afgereisd naar Rotterdam om ‘acte de presence’ te geven om zijn bijzondere Spaanse Tapas en Pinchos te presenteren. (Foto: PR)

De viswinkel Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam serveert tijdens de Spaanse week in de Spaanse Polder (deze week tot en met zondag 2 april 2023) tapas en pinchos en krijgt hierbij hulp uit Spanje van topkok Alvaro Martinez, wijnexpert Juan Haro en muzikant Marc Canto.

Het afgelopen weekend, tijdens de start van de Spaanse week, was het een culinair feest in de winkel van Schmidt Zeevis aan de Matlingeweg 333 in de Rotterdamse Spaanse Polder. Topkok Alvaro Martinez is met zijn keukenbrigade afgereisd naar Rotterdam om ‘acte de presence’ te geven om zijn bijzondere Spaanse Tapas en Pinchos te presenteren.
Alvaro Martinez: “Deze week worden in mijn restaurant in Bilbao de jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden gedaan en heb ik tijd om aan het verzoek van Marcel van Breda te voldoen om te komen koken in deze unieke lunchcorner. Het enthousiasme van de gasten, die langs komen om mijn gerechtjes te proeven is bijzonder.”
Wijnexpert Juan Haro van Vinos QuiXote laat de gasten proeven van de kostelijke Spaanse wijnen. Juan Haro komt uit een familie van wijnboeren, die allemaal op ambachtelijke wijze wijn produceren. Samen met nog negen wijnboeren is er een samenwerking om deze topwijnen ook in Nederland te introduceren. Marc Canto is afgelopen weekend ook naar Rotterdam gekomen om de Spaanse sferen met zijn muziek te benadrukken.