ONS.Vlaardingen veegt Schiedam van de kaart

Algemeen
ONS.Vlaardingen bij het zogenaamd aangepaste bord in Oost-Vlaardingen.
ONS.Vlaardingen bij het zogenaamd aangepaste bord in Oost-Vlaardingen. (Foto: ONS.Vlaardingen)

Raadslid Thom van Vugt laat weten dat Schiedam met succes is omgedoopt tot ‘Oost-Vlaardingen’. “Door een zeer geheime extra besloten raadsvergadering op 30 maart 2023 met het onderwerp ‘gemeentelijke herindelingen en bestuurlijke vernieuwingen, een evaluatie van 750 jaar stadsrechten’ bestaat Schiedam niet langer.”

Het blijft een mooie traditie 1 april grappen. Lees hier het hele “nieuwsbericht” van ONS.Vlaardingen.

“ONS.Vlaardingen diende een amendement in om de stadsrechten aan te passen en Schiedam toe te voegen bij Vlaardingen en te hernoemen naar ‘Oost-Vlaardingen.”
“Dit voorstel werd unaniem aangenomen. Diezelfde dag is direct het welkomsbord aangepast (zie bijlage voor een foto) en wappert de Vlaardingse vlag trots van het Delta Hotel tot de Nolet Stokerij.”
“ONS.Vlaardingen wilde ook Maassluis betrekken in deze overnamedeal, dit voorstel moest helaas worden afgedaan met een ‘onderzoeksmotie’ want veel ambtenaren wisten nog niet waar Maassluis lag op de kaart.”
“Nu Vlaardingen 750 stadsrechten viert is het fijn om een nog groter feest te organiseren. De gehele algemene reserve van de voormalige gemeente Schiedam zal worden toegepast voor de festiviteiten en inwoners van Vlaardingen te compenseren voor de hoge energiekosten. Daarnaast zal er voor Vlaardingers die op bezoek zijn in Oost-Vlaardingen gratis ‘gemeentepils’ worden geschonken in de horeca.”
“Ook zijn er geruchten dat Ketel 1 binnenkort de productie van Schelvispekel zal overnemen. Daarnaast zal het Fonds Schiedam Vlaardingen worden hernoemd naar VOC, Verenigde Oost-Vlaardingse Compagnie.”
“Hieronder de reactie van Frans Hoogendijk, fractievoorzitter ONS.Vlaardingen, over de plotselinge gebeurtenissen; “Wij zijn blij en trots om de nieuwe Vlaardingers welkom te heten. Het was een pittig debat waarbij uiteindelijk iedereen achter het voorstel ging staan. De doorslag gaf het feit dat Vlaardingen tenslotte 2 jaar eerder haar stadsrechten heeft gekregen, zo kun je zien; Haringkoppen zijn net wat ouder en wijzer dan die Jeneverneuzen. Ik kan het weten!”

“Wij roepen de nieuwe stad van ruim 150.000 inwoners de ontwikkelingen te volgen via https://www.facebook.com/OnzeNieuweStad.”

Over 1 april

1 april is in Nederland een bekende dag waarop mensen elkaar voor de gek houden met grappen en pranks. Traditioneel worden grappen uitgehaald door bijvoorbeeld nepartikelen of door iemand een valse boodschap te laten geloven. Ook bedrijven en organisaties doen vaak mee aan 1 april grappen door bijvoorbeeld nieuwe producten aan te kondigen die niet echt zijn, of door absurde nieuwsberichten te verspreiden.