Afbeelding
(Foto: Ada de Vette)

Bosbaden bij de Babbersmolen

zaterdag 8 oktober 2022 11:00 tot 13:00

Op zaterdagochtend 8 oktober kunnen liefhebbers van natuur en ontspanning kennismaken met het Japanse ‘Shinrin yoku’. In het Nederlands noemen wij het bosbaden, maar het heeft niets met zwemmen te maken, en alles met je onderdompelen in de sferen van het bos. 

Terwijl in het Stedelijk museum de tentoonstelling ‘levend landschap’ nog volop draait, kun je tijdens dit bosbad het landschap rond de Babbersmolen heel intensief ervaren. Bosbadgids Ada de Vette geeft de deelnemers uitnodigingen waarmee ze met al hun zintuigen de natuur van dit authentieke polderlandschap (met vlietland en wilgengriend) kunnen ervaren. En dat is heel ontspannend.

Shinrin yoku is dan ook ontwikkeld in Japan als methode om werkstress tegen te gaan. Door de gerichte uitnodigingen die je ontvangt, ga je steeds meer verbinding met de natuur ervaren en dit leidt uiteindelijk tot een heel ontspannen staat. Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van bosbaden, en die tonen iedere keer weer aan dat stresshormonen, bloeddruk en hartslag naar beneden gaan na een bosbad. En dat effect houdt na het bosbaden nog dagen en soms weken lang aan. Een aanrader dus voor wie last heeft van spanningsklachten.

Daarnaast is bosbaden ook gewoon leuk om te doen. Het wordt ook wel ‘buitenspelen voor volwassenen’ genoemd. Even helemaal loskomen van je dagelijkse besognes en je als een kind verwonderen over al het moois dat de natuur te bieden heeft. 

Het bosbad is van 11.00 tot 13.00 uur en wordt afgesloten met een theeceremonie met lekkernijen. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website: https://agaatcoaching.nl/bosbad-bij-de-babbersmolen/