Kom tuinen kijken bij volkstuinvereniging Thurlede
Kom tuinen kijken bij volkstuinvereniging Thurlede (Foto: Ada de Vette)

Kom tuinen kijken bij volkstuinvereniging Thurlede

zaterdag 25 juni 2022 13:00 t/m 16:00

Op zaterdag 25 juni organiseert volkstuinvereniging Thurlede een open tuinen dag. Niet om nieuwe leden te werven (volkstuinieren is weer zo populair dat er een ledenstop is) maar om aan Schiedammers te laten zien hoe mooi het op het volkstuincomplex is, en wat een diversiteit aan tuinen er is. 

Tussen 13.00-16.00 uur kunnen bezoekers langskomen op het complex en ook op een aantal tuinen, die speciaal voor die dag zijn opengesteld. Ze kunnen een kijkje nemen, een praatje maken en tips krijgen over tuinieren. Veel tuinders hebben immers jarenlange ervaring, en die willen ze graag delen met de bezoekers die langskomen.

Er doen zo’n twintig tuinders mee. Mensen die trots zijn op hun tuin of die het gewoon leuk vinden om te laten zien op welke manier zij tuinieren. En juist de diversiteit van al die tuinen maakt het volkstuinieren zo leuk. Dus bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar wat er gebeurt achter de hekken van het volkstuincomplex, kom dan op 25 juni naar de open tuinen dag. U kunt bij de tuinwinkel (die u vindt bij de ingang van het complex op Parkweg 428) een flyer en plattegrond ophalen waarop de deelnemende tuinen vermeld staan. Deze tuinen zijn ook te herkennen aan een bordje aan het tuinhek. De tuinders vertellen u graag alles over hun tuin.

Locatie