Preparing for the big escape
Preparing for the big escape (Foto: Evelien de Jong)

Preparing for the big escape - Solo-expositie Evelien de Jong

donderdag 5 januari 2023 13:00 tot 17:00

Evelien de Jong neemt je mee in een fantasie die (nog) niet ver van onze werkelijkheid ligt. Nu ze een nieuwe planeet heeft ontdekt in een ander zonnestelsel, stuurt ze Enzonauten via teleportatie naar de planeet die ze de naam Enzon heeft gegeven.


De Enzonauten brengen de planeet in kaart en doen diverse onderzoeken naar de bewoonbaarheid van Enzon. De kunst van Enzon vormt zo een parallel universum... Evelien de Jong neemt je mee op avontuur!

ENZON kunstprijs-tekenwedstrijd, zo 8 jan

Evelien de Jong organiseert een tekenwedstrijd bij deze expositie. Kom de expositie bekijken, laat je inspireren en teken ter plekke of thuis een op planeet Enzon geïnspireerd kunstwerk. De winnaar wint op zondag 5 februari de ENZON Kunstprijs-trofee!

Opening ‘preparing for the big escape’, zo 8 jan, 15:30

Opening door Frans Hamerslag, Schiedamse wethouder van Cultuur. Gevolgd door de feestelijke Nieuwjaarsreceptie van stichting KunstWerkt.

Lezing ‘een astronomische reis van de aarde naar enzon’, zo 22 jan, 15:00 - 16:00

Door Beam Contrechoc. Met gebruikmaking van echte astronomische data van eerdere missies wordt de ruimtereis naar Enzon verbeeld. Andere planeten blijken altijd totaal anders dan verwacht, zo ook Enzon.

Geluidsperformance ‘radio enzon, the sound of enzon’, zo 29 jan, 14:00

Inloop v.a. 14.00 uur. Raisa Prins, Mees en Evelien de Jong brengen live de geluiden van planeet Enzon ten gehore.

Finissage ‘preparing for the big escape’, zo 5 feb, 15:00

Met om 15.00 uur de uitreiking van de ‘ENZON Kunstprijs-trofee’ en om 15.30?uur het kunstenaarsgesprek o.l.v. kunsthistorica Cilia Batenburg.