Bosbad in de Broekpolder
Bosbad in de Broekpolder (Foto: Ada de Vette)

Winters bosbad in de Broekpolder

vrijdag 3 februari 2023 13:00 tot 16:30

Op vrijdag 3 februari, van 13.00 tot 16.00 kan je kennis maken met de Japanse methode ‘shinrin yoku’, ook wel bosbaden, of forest bathing genoemd. Dan organiseert Ada de Vette een bosbad in de Broekpolder, waarmee je tot rust komt in de natuur. 

Met dat doel is Shinrin yoku ook ontwikkeld in Japan. Het was het antwoord op een gezondheidsepidemie die er in de jaren 80 heerste in dit land. Door de snelle technologische ontwikkelingen stonden mensen onder druk. Er was zelfs sprake van ‘dood door overwerk’. De Japanse overheid heeft opdracht gegeven om een methode te ontwikkelen waarmee mensen kunnen ontspannen. En dat werd bosbaden. 

Bosbaden heeft veel gezondheidsvoordelen. Door al de zintuigen wakker te maken door de gerichte uitnodigingen die de gids geeft, ervaart de deelnemer een diepe staat van ontspanning. Mensen met slaapproblemen merken dat ze eindelijk weer eens een hele nacht kunnen doorslapen. na een bosbad. Ook zal je meer openstaan voor de natuur om je heen en er een diepere verbinding mee aangaan. Dit zorgt voor meer openheid en ontspanning, ook in de periode na het bosbad. De effecten van bosbaden zijn wetenschappelijk onderzocht, met sensoren om bloeddruk, stresshormonen en hartslag te meten. En de resultaten waren verbluffend.

In dit bosbad gaan we niet met sensoren aan de slag. Je kan het bosbad wel beschouwen als een mini-avontuur waarin je even helemaal loskomt van je alledaagse beslommeringen. Ultieme ontspanning verzekerd. 

Een zwempak komt er niet aan te pas. Je gaat je met al je zintuigen onderdompelen in de natuur. En dat is super ontspannend. Het bosbad wordt afgesloten met een theeceremonie, met versgeplukte thee en heerlijke versnaperingen. 

Meer informatie en aanmelden voor dit bosbad via de website: https://agaatcoaching.nl/agenda-bosbaden