Afbeelding
(Foto: Ben van den Broek)

Vroege vogelfietstocht op tweede Paasdag

maandag 10 april 2023 8:00 tot 10:00

Op 10 april - tweede paasdag - vindt weer de traditionele Vroege Vogelwandeling van Volkstuinvereniging Thurlede plaats. Onder leiding van tuinvogelfotograaf Ben van den Broek, wordt het volkstuincomplex en de omgeving verkend, op zoek naar vogelsoorten die zich in deze tijd van het jaar weer goed laten horen. Dit keer wordt er niet gewandeld, maar de deelnemers pakken de fiets, woaardoor een nog groter gebied bestreken kan worden. 

Verzamelen en vertrek 8:00 uur vanaf de kantine op Volkstuincomplex Thurlede (Parkweg 428 in Schiedam). Einde wandeling ca. 10:00 uur.

De meeste zomervogels zijn weer teruggekeerd uit hun overwinteringsgebieden. Vogels laten zich weer volop horen om hun territorium te bevestigen. Dat geeft de mogelijkheid om veel verschillende soorten te spotten en op naam te brengen. Bij een vorige vroege vogelwandeling zijn wel 35 soorten vogels te gezien en/of gehoord. 

Om alles nog beter te ervaren is het aan te raden een verrekijker mee te nemen. 

Ben van den Broek begeleidt de fietstocht. Hij is een ervaren vogelkenner en vogelfotograaf. Zijn foto’s zijn onder andere te zien op zijn website: http://benvandenbroek.blogspot.com/

Voor deze activiteit wordt een bijdrage gevraagd van € 5,- per persoon. Daarbij zijn koffie en lekkers na afloop inbegrepen. Deelnemers voor de vroege vogelfietstocht kunnen zich aanmelden tot en met donderdag 6 april via: communicatie.svthurlede@gmail.com