Afbeelding
(Foto: )

Passieconcert door Arjen Leistra in de Grote of St. Janskerk

zaterdag 24 februari 2024 15:00

Passieconcert door Arjen Leistra in de Grote of St. Janskerk op zaterdag 24 februari om 15.00 uur

Op zaterdag 24 februari om 15.00 uur geeft stadsorganist Arjen Leistra zijn jaarlijkse passieconcert op het Flentrop-orgel van de Grote of St. Janskerk. Dit keer staan twee grote Frans-symfonische werken op het programma: Sonate no.1 van Alexandre Guilmant en Symphonie Passion van Marcel Dupré. Dupré componeerde dit werk in 1925 naar aanleiding van een improvisatie over vier Gregoriaanse melodieën, drie jaar eerder tijdens een Amerikaanse tournee. Als rustpunt tussen deze twee werken klinkt het ontroerende lijdenskoraal “O Mensch, bewein dein Sünde gross” van Johann Sebastian Bach.

Toegang: uw vrije gift, contant of via QR-code.

We hopen dat, na het massaal bezochte Nieuwjaarsconcert op 1 januari, nu ook velen de weg naar de Grote Kerk zullen vinden.