Afbeelding
(Foto: Ben van den Broek)

Tweede Paasdag: vroege vogelwandeling vanaf volkstuinvereniging Thurlede

maandag 1 april 2024 8:00

Op 1 april,  tweede paasdag, vindt de traditionele Vroege Vogelwandeling van Volkstuinvereniging Thurlede plaats, onder leiding van tuinvogelfotograaf Ben van den Broek. 

De meeste zomervogels zijn weer teruggekeerd uit hun overwinteringsgebieden. En vogels laten zich volop horen om hun territorium te bevestigen. Dat geeft de mogelijkheid ze te spotten en op naam te brengen. Zo moet het mogelijk zijn om die ochtend ca. 35 soorten vogels te zien/en of te horen. Vergeet je verrekijker niet mee te nemen! 

Vanaf de kantine van het volkstuincomplex (hoofdingang Parkweg 428, volg de bordjes naar de kantine) vertrekken de deelnemers om 8.00 uur met eigen fiets naar het startpunt van de wandeling.  De wandeling duurt tot ca.10.00 uur en daarna wordt er terug gefietst. Afsluitend worden in de kantine van Thurlede de waarnemingen nabesproken, onder het genot van een kop koffie of thee met iets lekkers.

Wil je mee met deze wandeling? Het is gratis, maar aanmelden is verplicht. Dat kan tot uiterlijk donderdag 28 maart via: communicatie.svthurlede@gmail.com. Het aantal plekken is beperkt, maar je krijgt altijd een bericht van de organisatie.