Ervaar Händels Messiah in de Havenkerk

Cultuur
Nieuwe Philharmonie Utrecht brengt Händels Messiah ten gehore in de Havenkerk.
Nieuwe Philharmonie Utrecht brengt Händels Messiah ten gehore in de Havenkerk. (Foto: garn.nl)

Op zaterdag 16 december komt Messiah van Händel terug naar Schiedam. Vorig jaar vond de eerste editie van de Messiah plaats in de Havenkerk. Een prachtig klassieke uitvoering op de vooravond van Kerst.

Dit jaar zet Theater aan de Schie deze nieuwe traditie voort. Het belooft weer een uitvoering te worden die u bij de keel grijpt. In de dagen voor Kerst voert dirigent Johannes Leertouwer al vele jaren met zijn koor en orkest de wereldberoemde Messiah (1742) van G.F. Händel uit in Nederland.

Met weergaloze solo aria’s en koordelen bieden vier solisten, een barokorkest en een koor met twaalf zangers troost, kracht en inspiratie aan het begin van de winter. En dat alles in het decor en de overweldigende akoestiek van de speciaal voor de gelegenheid prachtig uitgelichte Havenkerk in Schiedam.
Johannes Leertouwer is chef-dirigent en artistiek leider van de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Leertouwer is dé kenner van de Messiah in Nederland. Leertouwer dirigeert het orkest vanuit zijn positie als violist.

Ook stelt hij het koor en de solisten op vóór het orkest. Dit brengt naar zijn overtuiging het verhaal van Messiah over hoop en verwachting, over het lijdensverhaal en de wederopstanding, en over de betekenis van een leven na de dood, nog dichterbij voor het publiek.
De Messiah van Händel is zaterdag 16 december om 19.30 uur te zien in de Havenkerk in Schiedam.

De kaartverkoop verloopt via theateraandeschie.nl. Toegang is € 40,00 per persoon.