Verueño viert jubileum in Havenkerk en huiskamers

Cultuur
Convoi Exceptional zorgt voor een opzwepende slotavond.
Convoi Exceptional zorgt voor een opzwepende slotavond. (Foto: PR.)

Voor één keer ruilt het wereldmuziekfestival Verueño het Julianapark in voor de beschutte omgeving van de Havenkerk en zes adressen in de binnenstad en het Nassaukwartier. Op vrijdag 1 maart bestaat Verueño 12,5 jaar.

Door Kor Kegel

De jubileumviering zal niet minder feestelijk zijn dan de jaarlijkse festivals in het Julianapark, beloven oprichters Suzette Ronteltap en Rob Dijkstra. De optredens op 1 en 2 maart vormen tezamen een terugblik op de periode sinds 2011 en dat betekent een gevarieerd extract van heel veel enerverende muziekstijlen.

In de Havenkerk vindt die vrijdagavond het traditionele driegangendiner plaats, een wereldse maaltijd verzorgd door Aad Sluijter van Alien Food Solutions en muzikaal omlijst door Mirre Valkenburg (zang) en Alvaro Rovira Ruiz (gitaar), die al jarenlang betrokken zijn bij Verueño met Argentijnse jazz en tango; ze worden ditmaal bijgestaan door Federico Carreras op saxofoon. Het avondvullende programma duurt van 18.30 tot 0.00 uur. Prijs voor diner en concert is dertig euro (inschrijven is verplicht).

Op zaterdag 2 maart worden ’s middags zes huiskamerconcerten aangeboden op adressen in Schiedam-Centrum en in het Nassaukwartier. Het bijzondere hiervan is dat het publiek zelf kon bepalen welke muzikanten geprogrammeerd worden. Men mocht een favoriete Top 3 samenstellen van ensembles die in de afgelopen twaalfenhalf jaar optraden in het Julianapark. Met deze voorkeurstemmen worden momenteel zes ensembles uitgenodigd, waarvan er vijf al definitief geboekt zijn, te weten Izaline Calister, Let’s Be Gypsies, Giani Lincan, The Balcony Players en The Berkéti Trio.

De prijs hiervan is tien euro voor vier concerten met hapjes en drankje. Het programma wordt eerdaags bekend gemaakt. Die zaterdag van 20.00 uur tot 00.00 uur is het feest in de Havenkerk. Daar verzorgt Convoi Exceptional, ook een bekende swingende band bij Verueño, een spetterend optreden met opzwepende percussie en saxofoon. “Onze dj Tonie Flat staat er vervolgens garant voor dat iedereen in de Havenkerk danst!” kondigen Suzette en Rob aan. Die avond is de toegang gratis.

www.verueno.nl.