Energiehulp Schiedam maakt je huis gratis energiezuiniger

Nieuws
Energieklussers Igor en Marcel brengen radiatorfolie aan.
Energieklussers Igor en Marcel brengen radiatorfolie aan. (Foto: Energiehulp)

Met het mooie weer ben je misschien niet bezig met energie besparen. Toch is dit een goed moment om alvast een afspraak te plannen met de Energiehulp Schiedam volgens Marcel van Henten.

Marcel is kwartiermaker voor de gratis Energiehulp die de gemeente aan iedere Schiedammer biedt. “Eind vorig jaar is de gemeente gestart met Energiehulp om Schiedammers te helpen minder energie te gebruiken. De klussers komen bij je thuis langs en brengen gratis energiebesparende maatregelen aan. Dat kost je helemaal niets. Je hoeft alleen zelf je woning aan te melden.”

De Energieklussers hebben allerlei materialen bij zich. Denk aan tochtstrips, radiatorfolie, brievenbusborstels. “Dit zijn kleine maatregelen waarmee je de tocht te lijf gaat. Als bewoners nog gloeilampen hebben, vervangen we die door LED. En als het nodig is plaatsen we een waterbesparende douchekop. Dat scheelt ook flink wat energie, zeker in grotere huishoudens.”
Ook al is Energiehulp gratis, toch zijn er nog geen wachtlijsten. Hoe komt dat? “In de zomer staat je hoofd er niet echt naar. Het is warm, vakantie en mensen zijn niet zo bezig met energie. Ook durven veel mensen niet te bellen. Ze maken zich bijvoorbeeld zorgen dat het huis niet is opgeruimd.” Volgens Marcel is dat geen probleem: “zolang het lukt om achter de radiator te komen om er folie te plakken, hoeven mensen echt niet voor ons het huis aan de kant te maken.”

Bewoners krijgen ook tips waarmee ze zelf het verbruik kunnen verlagen. “Mensen kunnen ook een energiemeter van ons lenen. Hiermee kun je heel makkelijk de energieslurpers in je huis opsporen.” Marcel roept mensen op om nu een afspraak te maken, ook al is het best lekker weer. “De meeste aanvragen komen natuurlijk als het koud is, maar dat kun je beter voor zijn. Als je nu belt met de Energiehulp, ben je zo aan de beurt en klaar voor de winter.

Een afspraak maken is heel makkelijk: je belt of Whatsappt ons op 06 23226171. Dan krijg je mij of een collega aan de lijn en spreken we gelijk met je af wanneer we langskomen. Of loop binnen bij onze Energie Inloop. Die organiseren we wekelijks in elke wijk. Dan kun je gewoon binnenlopen om vragen te stellen over je energie en om een afspraak met Energiehulp te maken. De locaties en dagen van de Energie Inloop staan op de website, www.energiehulp.nl/schiedam.”
“Schiedammers die willen meehelpen bij Energiehulp ontvangen we met open armen. Voor de winter en op onze kluszaterdagen kunnen we zeker wat hulp gebruiken. Mensen die daarin interesse hebben krijgen van ons een gratis cursus. De eerste staan gepland op 16 en 23 september. Dan leer je in een paar uur hoe het werkt!” Wil jij gratis hulp bij energie besparen of meehelpen als energieklusser? Bel/Whatsapp 06 23226171 of maak een afspraak op www.energiehulp.nl/schiedam.

Afbeelding