Bridgers vinden hun weg naar Schiedam

Nieuws
Wethouder Frans Hamerslag deel de 1e prijs uit aan Liet Relou en Rob Berger.
Wethouder Frans Hamerslag deel de 1e prijs uit aan Liet Relou en Rob Berger. (Foto: Zelf gemaakt)

De organisatie van de 17e historische bridgetocht van Schiedam kijkt terug op een geslaagde editie. Van Groningen tot aan Maastricht wisten de bridgers de weg weer te vinden naar Jeneverstad Schiedam.

Tweeëntwintig historische locaties, waaronder de Korenbeurs, Zakkendragershuisje, molen de Drie Koornbloemen en het Jenevermuseum hadden hun deuren open gezet om de 440 bridgers te ontvangen. 

Gedurende de dag werden 10 van de 22 gelegenheden aangedaan, waar ze door één van de 35 vrijwilligers werden ontvangen.

Na een kort praatje over de historie van het pand werden de kaarten opgepakt kon er worden gespeeld.

In een gemoedelijke sfeer werden drie rondjes afgewerkt, waarna ze naar de volgende locatie door gingen. Deze unieke bridgetocht heeft landelijke bekendheid en de 220 plekjes waren begin dit jaar één dag na het openen van de inschrijving al vergeven. Jong en oud heeft zich aangemeld. De oudste deelneemster was maar liefst 98 jaar oud. (Oudere) jongeren waren er ook volop.

De Grote of St. Janskerk was het centrum waar de wedstrijdleider alle 1100 scores verwerkte om tot een winnaar te komen.

Aan het eind van de dag kon wethouder Frans Hamerslag de 1e prijs uitreiken aan de winnaars, Liet Relou en Rob Berger uit Rijswijk met een score van 67,95 procent.