SooS Blauwhuis viert zondag eerste lustrum

Nieuws
Ouder worden met een lach... dat lukt wel in de beregezellige accommodatie aan het Spinhuispad.
Ouder worden met een lach... dat lukt wel in de beregezellige accommodatie aan het Spinhuispad. (Foto: SooS Blauwhuis/ Cor Heukels)

Door Kor Kegel

Op de derde zondag van september houdt SooS Blauwhuis altijd het jaarfeest en ditmaal wordt het wel heel bijzonder, want het valt samen met de viering van het eerste lustrum.

“We hebben het programma in tweeën gesplitst,” zegt voorzitter Cor Heukels. “De ochtend is er exclusief voor onze leden. Twee minuten mogen ze even naar mijn welkomstwoordje luisteren en dan treedt er een koor op. Daarna hebben we een verloting. We sluiten deze feestelijke ochtend af met een gezamenlijke lunch.”

“Na 13.00 uur is de rest van Schiedam ook welkom en ik hoop dat veel inwoners eens naar binnen durven stappen. We zijn laagdrempelig, echt iedereen kan zich hier thuis voelen. Burgemeester Bijl komt kennismaken en Petra Zwang komt als wethouder voor zorg en welzijn ook feliciteren. Er zal ook een optreden zijn en we doen onder meer behendigheidsspelletjes. We hebben ijssalon La Sorpresa gevraagd voor een verfrissing.”

Na het jaarfeest annex lustrumviering heeft het bestuur geen adempauze nodig. De volgende dag begint er gewoon weer een week vol biljarten, klaverjassen, wandelen, fietsen, koffie drinken, spelletjes doen, zwemmen, gym, yoga, film en nog veel meer. Op de website staat meer informatie, zoals over de Roze Zondag en de hulp die de leden kunnen krijgen bij het invullen van documenten. Binnenkort komt Dick Gelderblom een lezing geven over de geschiedenis van Sinterklaas in Schiedam.