Gemeente Schiedam doet aangifte van vernieling regenboogzebrapad

Nieuws
Vernield Regenboogzebrapad op het Land van Belofte.
Vernield Regenboogzebrapad op het Land van Belofte. (Foto: Paul Meuldijk)

De gemeente Schiedam doet aangifte van vernieling van het regenboogzebrapad op het Land van Belofte.

Het regenboogzebrapad op het Land van Belofte is eind vorige week beklad met verf. Inmiddels is en wordt gewerkt aan het herstel ervan. Voor het college van burgemeester en wethouders is de zaak hiermee niet afgedaan. Wethouder Anouschka Biekman: “Als college staan we voor een kleurrijke stad waarin iedereen welkom, veilig en gewaardeerd is. De vernieling van het regenboogzebrapad breekt in op onze stadswaarden. We hebben daarom besloten aangifte te doen en willen degene die hiervoor verantwoordelijk is aansprakelijk stellen”.

Eerdere berichtgeving over de vernieling van het regenboogzebrapad heeft op gemeentelijke social media flink wat reacties losgemaakt. Een deel daarvan was positief en als hart onder de riem bedoeld voor de LHBTI-gemeenschap, maar ook veel reacties toonden een negatief sentiment. “De woorden die sommigen daar hebben gebruikt zijn schokkend en buitengewoon kwetsend voor de (Schiedamse) LHBTI-gemeenschap. We hebben hier als college met afschuw kennis van genomen. Woorden doen ertoe en kunnen diepe wonden veroorzaken of openhalen bij mensen voor wie het regenboogzebrapad een waardevol symbool is. De negatieve reacties hebben duidelijk gemaakt dat dit niet voor iedereen het geval is. Niettemin roep ik iedereen op, ook de mensen die zich negatief hebben geuit, om op een respectvolle manier met elkaar om te gaan. Op straat, maar ook zeker online”, aldus Biekman.

Het regenboogzebrapad is een wereldwijd initiatief om de emancipatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekseconditie (LHBTI) kracht bij te zetten.