Rookpluimen en feesten in Beatrixpark

Nieuws
Vrijwilligers van Schiedam Schoon deelden vuilniszakken uit aan barbecuers in het Beatrixpark en legde de Schiedam Schoon actie uit.
Vrijwilligers van Schiedam Schoon deelden vuilniszakken uit aan barbecuers in het Beatrixpark en legde de Schiedam Schoon actie uit. (Foto: Esther Pieterse)

Het ontzettend druk in en rond het Beatrixpark vorig weekend. Overal waren feesten en gezellige bijeenkomsten van vrienden en families te vinden. Twerkende dames, enigszins aangeschoten feestgangers, spelende kinderen, biddende moslims - alles verliep in harmonie.

Ingezonden door Esther Pieterse

“Het doel van onze dag was om het park schoon achter te laten, en dat is gelukt! Gewapend met een tafel vol prikstokken, vuilniszakken en informatie over de tijden waarop het zwerfvuil afgebroken wordt, zijn we de uitdaging aangegaan. De tafel stond er nauwelijks of de eerste mensen kwamen al vragen of ze misschien een vuilniszak konden krijgen of een prikstok mochten lenen. Een positief begin, waar je energie van krijgt!”

“We hebben alle nieuw aangekomen BBQ-groepen meteen bij binnenkomst een vuilniszak aangeboden en uitgelegd waarom we deze actie uitvoerden. Het was heerlijk om alle positieve reacties van de bezoekers te horen.”

“Na een uur bij de tafel te hebben gestaan, was het tijd om de velden op te gaan. Als eerste hebben we het linker veld aangepakt. We hebben iedereen aangesproken en gevraagd of ze wilden meewerken aan onze actie om het park schoon achter te laten. Alle groepen werkten meteen mee en gingen aan de slag - geweldig!”

“Inmiddels waren we ruim 2 uur verder, dus namen we even pauze in de schaduw, met een beetje bezorgdheid over het tweede veld waar het inmiddels behoorlijk rommelig was geworden. Gelukkig hadden we nu een duidelijk contrast tussen veld 1 en veld 2, wat het makkelijker maakte om ook de mensen van het tweede veld te enthousiasmeren.”

“Het resultaat van deze dag was dat we 40 groepen hebben aangesproken en vuilniszakken hebben uitgedeeld. Naast de vuilniszakken hadden we ook “Ik ga voor schoon” boodschappentassen bij ons. Waarom deze tassen? Met zo’n grote opkomst van parkbezoekers kan het gebeuren dat de afvalcontainers vol raken. Hoe handig is het dan om je afval gewoon mee naar huis te kunnen nemen in een aparte tas! Vaak worden vuilniszakken naast de volle containers gezet, wat ertoe leidt dat vogels er ‘s nachts mee aan de haal gaan, en dan ligt jouw afval alsnog in het park. Bewustwording is belangrijk, en dat is zaterdag goed gelukt!”

“Iedereen heel erg bedankt voor jullie inzet! Laten we samen zorgen voor een schoon park waar iedereen van kan genieten!”