Betoverend zwanenmeer strijkt neer in Rotterdam

Nieuws
Het Grootste Zwanenmeer Ter Wereld strijkt neer in Rotterdam.
Het Grootste Zwanenmeer Ter Wereld strijkt neer in Rotterdam. (Foto: PR)

is vanaf eind september exclusief te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Topchoreograaf Derek Deane blaast met Het Shanghai Ballet deze prachtige versie nieuw leven in. Wegens groot succes is er een extra voorstelling aan de reeks toegevoegd. De verkoop is reeds gestart. een extra voorstelling in de verkoop.

In deze betoverende voorstelling zijn maar liefst 48 zwanen te bewonderen, twee keer zoveel als normaal. Met perfecte symmetrie danst het Shanghai Ballet dit tijdloze verhaal over goed en kwaad. Ook vandaag de dag spreekt dit nog steeds tot de verbeelding.

De Engelse topchoreograaf Derek Deane (voormalig artistiek leider van het English National Ballet) heeft, zonder de authenticiteit van Het Zwanenmeer aan te tasten, met zijn adembenemende choreografie een prachtig hoofdstuk aan deze balletklassieker toegevoegd. Zelf zegt hij over zijn meesterwerk: “Het is nog ontroerender en poëtischer. Het zijn als het ware grote schilderijen van Degas, waarbij de verstilde “tableaus” telkens weer tot leven worden gewekt.”

Inleiding

Voorafgaand aan de eerste voorstelling uit deze reeks wordt er een inleiding georganiseerd. Emmeline Mooij (Scapino ballet en Nederlands Danstheater) gaat in op de geschiedenis van het Zwanenmeer, de solisten van de avond, de choreograaf en het gezelschap.

Kaartverkoop

Het Grootste Zwanenmeer Ter Wereld is van 26 september t/m 1 oktober (om 15.00 uur en 20.00 uur) te zien in het nieuwe Luxor Theater. Tickets voor zowel de voorstelling als de inleiding zijn te koop via de website van het Luxor Theater.