Bruidspaar Van Deuzen-Van der Lingen 65 jaar getrouwd

Nieuws
Jules Bijl overhandigt het echtpaar Van Deuzen een miniatuur stadhuis in Schiedams blauw
Jules Bijl overhandigt het echtpaar Van Deuzen een miniatuur stadhuis in Schiedams blauw (Foto: Marius Schinkel)

Gerard van Deuzen en Annie van der Lingen zijn op 18 september 1958 getrouwd. Op 18 september 2023 belt Jules Bijl, waarnemend burgemeester van Schiedam, bij het echtpaar aan. Hij feliciteert hen van harte met hun briljanten huwelijk en viert het feestje mee.

Door Kathy Huitema

Gerard en Annie zijn in hun jonge jaren fervente wandelaars. Gerard is lid van wandelclub ‘De Waal’ en Annie van ‘De Trekvogels. Ze zien elkaar voor het eerst in een zaal in Hillegersberg waar een zangavond voor wandelclubs is georganiseerd. Gerard zit er al met vrienden. Als Annie aan komt lopen zegt hij: ‘Jongens, schuif een beetje op, dan kan die mevrouw er ook bij zitten.’ Het wordt een gezellige avond. Gezamenlijk zingen ze allemaal liederen die met wandelen te maken hebben. Gerard herinnert zich nog het lied ‘Wij lopen de vierdaagse mee’. Verder gebeurt er niks spannends. Ze zien elkaar weer als er een wandelclubfestijn wordt gehouden in Breda. Daar schiet Amor raak en ze gaan samen aan de wandel. Ze krijgen verkering, verloven en na vijf jaar trouwen ze. Ze krijgen inwoning bij de oma van Annie in de Huijsmansstraat in Schiedam.

Verkoper en verkoopster

Gerard heeft als telefonische verkoper bij Oving-Diepenveen-Struycken N.V. gewerkt. ‘Ik heb er 40 dienstjaren naar volle tevredenheid volgemaakt, toen ging ik in de VUT.’ In zijn vrije tijd handbalde hij en was voetbalscheidsrechter. Annie was verkoopster bij Van der Meer & Schoep. ‘Met veel plezier heb ik daar gewerkt. Ik verkocht uiteraard brood, maar verzorgde ook de etalage. Toen ik trouwde ben ik daar gestopt met werken. Wel heb ik mijn vader nog lange tijd geholpen. Hij had een melkzaak en ventte met paard en wagen melk uit door de hele stad.

Verhuizen naar beschermd wonen

Echtpaar Van Deuzen woonde lange tijd in Schiedam-West. ‘Na 45 jaar verhuisden we naar Groenoord. We woonden in een flat op de 15e etage en hadden een riant uitzicht. Sinds een halfjaar wonen we beschermd. Het riante uitzicht leveren we in, maar we krijgen er veel voor terug. We kunnen hier beneden klaverjassen en sjoelen.’ Gerard puzzelt graag en Annie breit sjaals. Echtpaar Van Deuzen: ‘We zijn 65 jaar getrouwd, doen het huishouden samen en zijn heel gelukkig met elkaar. En we wandelen nog steeds!’