Pastoor Charles Duynstee neemt afscheid

Nieuws
Schiedams kunstenaar Rudi Atman bood Duynstee een door hem geschilderd portret aan.
Schiedams kunstenaar Rudi Atman bood Duynstee een door hem geschilderd portret aan. (Foto: PR)

Afgelopen zaterdagavond nam RK-Schiedam Vlaardingen Maasluis na meer dan 10 jaar afscheid van pastoor Charles Duynstee. Drs. Charles Duynstee wordt per 1 oktober lid van de Sint Franciscus parochiefederatie RK-Westland.

Samen met de afgevaardigden uit Vlaardingen en Maassluis was de basiliek overvol. Hoofdcelebrant was rector Egging, in concelebratie met pater Tharsis en pastoor Duynstee. Zalencentrum de Wilgenburg was inderdaad te klein voor de vele belangstellenden die pastoor Duynstee een afscheidsgroet en cadeaus deden toekomen. Als eerste was dat oud-burgemeester Cor Lamers en zijn echtgenote. Ook kreeg pastoor Duynstee het Franse boek: J.-K. Huysmans: Sainte Lydwine de Schiedam. Het was trouwens pastoor Duynstee die het Franciscus Vlieland Ziekenhuis Schiedam enige jaren geleden verblijdde met een bronzen beeld van Sint Liduina.

Schiedams kunstenaar Rudi Atman bood Duynstee een door hem geschilderd portret aan, dat van Duynstee, voorstellende tijdens een preek in de Liduina-basiliek. Als klap op de vuurpijl bood rector Egging, namens de koepelparochie De Goede Herder, hem een fraaie kleurenlitho aan van de Limburgse kunstenaar Hubert Levigne, voorstellende Onze Lieve Vrouwe Sterre der Zee.