Agenda voor Schiedam

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Harmonie Ambrosius Schiedam)

vrijdag 29 september

Bijbelcursus over ‘de oorsprong’

Vrijdag 29 september is de tweede avond van de Bijbelcursus in de Plantage kerk. (Lange Nieuwstraat 61 te Schiedam) Centraal staat de schepping, waarbij ook de vraag naar verschillen met de evolutietheorie naar voren komt. En, actueel, de vraag, of we wel op een verantwoorde manier met de schepping omgaan…Ook zij die de eerste avond gemist hebben, zijn hartelijk welkom. De avonden beginnen om 19.45 uur met een inloop met koffie/thee. Start 20.00 uur. Toegang gratis.

zaterdag 30 september

Open dag Dahliavereniging

Open dag dahliavereniging Schiedam gelegen op het schooltuintjescomplex achter de Vijfsluizenflat, Poldervaartpad 21 op zaterdag 30 september 10.00 - 15.00 uur.

Jubileumconcert Harmonie Ambrosius

Op zaterdag 30 september viert Harmonie Ambrosius het 130-jarig jubileum met een concert in de Westvestkerk te Schiedam. Harmonie Ambrosius is het oudste Harmonieorkest van Schiedam opgericht in 1893 vanuit Schutterij St. Ambrosius. Het jubileumconcert heeft filmmuziek als thema. Onder meer “Dances with Wolves”, “The greatest Showman” en “The Lord of the Rings” staan op het programma. Daarnaast schreef dirigent Dennis te Woerd speciaal voor dit jubileum de mars “130” en een arrangement van liedjes van De Dijk.

De presentatie wordt verzorgd door de stadsdichter van Schiedam Jerle Lourens, die ook voordraagt uit eigen spoken word werk. Speciaal voor dit concert heeft hij een spoken word gemaakt voor het muziekstuk “Selma” uit de film Glory, een primeur! U bent van harte welkom in de Westvestkerk op 30 september, aanvang 20u. De toegang is gratis.