Kort sportnieuws uit Schiedam

Nieuws
Zestien teams speelden bij PPSC jeu-de-boules. (Foto: PR)
Zestien teams speelden bij PPSC jeu-de-boules. (Foto: PR) (Foto: )

Jade van Buren in selectie Oranje O15

Jade van Buren is geselecteerd voor Oranje Onder 15. De Schiedamse doelman maakte vorig jaar de overstap van Excelsior’20 naar Den Haag, waar hij onder de lat staat in Onder-14.

Het eerste van VST doet het tweede pijn

Het eerste tiental van Van Stigt Thans/Schiedam heeft zich tegen het eveneens in de ereklasse spelende tweede team gewroken voor het verlies in de eerste competitieronde. De reserves waren niet opgewassen tegen de hoofdmacht en verloren met 18-2.

Omdat tal van Nederlandse spelers binnenkort voor het WK afreizen naar Curacao werden een aantal partijen uit de derde speelronde vooruit gespeeld. Ron Heusdens deed dat tegen een tegenstander van Dammers-uit-Oost en bleef steken op remise. Twee spelers van het tweede team hadden WK-gangers, waaronder oud-VST-dammer Hein Meijer, als tegenstasnder en verloren.

Dagje met ‘Franse Slag’ Jeu-de-boulen bij PPSC

Verdeeld over 16 teams speelden 35 deelnemers op het complex van PPSC in sportpark Thurlede het jaarlijkse Jeu de Boules-toernooi. Het maakt deel uit van de ouderenactiviteiten, die de voetbalclub wekelijks organiseert. Koen Scheffer en Ineke Kalkhoven hadden de organisatie voor hun rekening genomen. De ‘Franse slag’ (lunch, muziek, kaas en een glaasje wijn) zorgde ervoor, dat de stemming er, ook voor de verliezers, in bleef. Uiteindelijk ging de eindzege naar het trio Blommensteijn, Van der Kruit en Van den Heuvel.

Winst voor Scyedam

De uitbeurt in en tegen Ede leverde de tafeltennissers van Scyedam 7-8 winst op. Max Oppenheimer won eenmaal, Thomas Baart driemaal en Gabriele Vicario tweemaal. De laatste twee wonnen samen ook de dubbel. 

Nexus met lege handen

Het thuisduel tegen het ADO van hun vroedere trainer Erik Speijer leverde Nexus 15-20 verlies op. 

AGENDA

VOETBAL– zat (14.30): HBSS-Monster, Victoria’04-Excelsior’20, KethelSpaland-CWO, Hermes DVS-BZC/Zuiderpark, Buytenpark-SVV, Egelantier Boys-PPSC (15.00).

Zon: VFC/zo-SDO (14.00).

DAMESVOETBAL: zat Hermes DVS-Ariston’80 3 (9.30), PPSC-Naaldwijk 2 (12.00).

ZAALVOETBAL: vrij HBSS-Be’79 2.

BADMINTON: vrij Margriethal 20.00 Smashing Fellows-Network.

BASKETBAL: zon RotterdamZuid 2-Juventus(h).

HANDBAL/veld: zon Thurlede 11.00 DWS-Twist 2(d).

HANDBAL/zaal: zat Aristis/A-DWS(h), Gemini/Z-DWS(d), Foreholte-Ventura(h), Tachos-Ventura(d).

HOCKEY: zon Were Di-Schiedam(d), Fletiomare-Schiedam(h).

KORFBAL; zat OZC-Nexus.

TAFELTENNIS: zat Sittard-Scyedam.