Nieuw bestuur voor Brandersfeesten

Nieuws
Ouderwets plaatje van de Brandersfeesten. De Rietzeilers varen door Brandersgat tijdens een Gondelvaart. Nieuw bestuur steekt de feesten wederom in een nieuw jasje.
Ouderwets plaatje van de Brandersfeesten. De Rietzeilers varen door Brandersgat tijdens een Gondelvaart. Nieuw bestuur steekt de feesten wederom in een nieuw jasje. (Foto: Stichting Brandersfeesten Schiedam)

Stichting Brandersfeesten Schiedam heeft een nieuw bestuur van drie personen, aangevuld met commissieleden met ervaring in de horeca, met financiën en met veiligheid.

Door Kor Kegel

“Ik ben er trots op dat er zo veel ervaring, kennis en kunde bij elkaar is gebracht om er weer een mooi feest van te maken. Wij zijn enthousiast en gedreven om er wat moois van te maken”, zegt woordvoerder Pim Koning, in Schiedam eerder bekend als voorzitter van voetbalclubs Kethel Spaland en SVV. Hij was eerder lid van Hermes DVS en Excelsior ‘20. Hij maakte de fusie van VVK ‘68 en SC Spaland mee en de verhuizing naar sportpark Willem Alexander. Van zijn kant komt er dus al flinke bestuurlijke ervaring. 

Wie de andere bestuursleden zijn, wordt echter pas morgenavond bekend gemaakt in restaurant De Markies aan de Buitenhavenweg, hoek Rotterdamsedijk. In de aankondiging van die bijeenkomst wordt eraan gerefereerd dat het bestuur van Stichting Brandersfeesten in april per direct opstapte, waardoor het erop leek dat aan een jarenlange traditie een einde kwam. “Door de grote teleurstelling die dit teweegbracht is er vanuit de politieke partij Alles voor Schiedam het initiatief genomen te onderzoeken of een nieuw bestuur kon worden gevormd en zo te pogen de Brandersfeesten in vernieuwde vorm voort te zetten.

Na een aantal verkennende gesprekken met een groep ervaren en enthousiaste mensen is met het aanstellen van een nieuwe voorzitter, secretaris en penningmeester de basis gelegd voor de toekomst. Het team, bestaande uit gerenommeerde namen, is aangevuld met leden met verschillende expertise.” “Met veel ervaring en bovenal positieve energie en enthousiasme zal hard worden gewerkt om de iconische Brandersfeesten in een nieuw jasje voort te zetten, zodat de inwoners van Schiedam en ver daarbuiten in de komende jaren kunnen blijven genieten van dit grootse, sfeervolle jaarlijkse evenement.”