Schiedamse schone streeft naar titel Miss Teen

Nieuws
 Melice Almeida Lopes hoopt Miss Teen Zuid-Holland te worden.
Melice Almeida Lopes hoopt Miss Teen Zuid-Holland te worden. (Foto: PR)

Schiedam heeft een veelbelovende deelneemster aan de Miss Teen of the Netherlands-verkiezing binnen haar gelederen, namelijk Melice Almeida Lopes. Om deel te nemen aan de nationale finale moet ze echter eerst de titel van Miss Teen of Zuid-Holland veroveren.

De Miss Teen of the Netherlands-verkiezing is een jaarlijks evenement waarin de winnaressen van verschillende provinciale competities samenkomen om te strijden voor de nationale kroon. Om te bepalen wie deze titel verdient, worden de deelnemers beoordeeld op verschillende criteria. Dit omvat hun prestaties tijdens de podiumfinale op 3 december, hun inzet en deelname aan diverse uitdagingen met sponsors, het aantal ontvangen stemmen en het ingezamelde geld voor het goede doel.
Tijdens het traject van de verkiezing wordt geld ingezameld voor de Linda Foundation, een organisatie die zich inzet om armoede onder kinderen tegen te gaan. Melice heeft een bijdrage geleverd door een hardloopevenement van 12,5 kilometer te voltooien. Naast haar sportieve prestaties werkt ze aan het organiseren van een dansles om nog meer geld in te zamelen voor het goede doel. Ze neemt ook deel aan verschillende bijeenkomsten, waaronder fotoshoots en sponsorenbezoeken, om ervaring en contacten op te doen. De jury kijkt verder dan alleen de cijfers. De motivatie, doelen en presentatie van de deelnemers spelen een belangrijke rol in de beoordeling. Zelfvertrouwen, passie en de wens om een positieve impact op de wereld te hebben, zijn essentiële kwaliteiten. Melice hoopt in de toekomst deel te nemen aan meer missverkiezingen en droomt van een carrière als runway model.