Agenda voor Schiedam

Nieuws
Agenda.
Agenda. (Foto: stockphoto)

zaterdag 18 november

Jeroen Windmeijer signeert bij boekhandel Post Scriptum

Jeroen Windmeijer signeert zijn nieuwe roman ‘De schaduw van Vermeer’ op zaterdag 18 november van 11.00-13.00 uur bij boekhandel Post Scriptum in Delft. De roman, die zich afspeelt in Delft, volgt het verhaal van geschiedenisdocent Fabian de Ligt, wiens rustige gesprek over Johannes Vermeer een dramatische wending neemt. Na een reeks mysterieuze inbraken en verdwijningen van Vermeer-schilderijen raakt Fabian ongewild betrokken bij de zaak, waarbij hij zelf een doelwit wordt. De waarheid dreigt aan het licht te komen, maar iemand doet er alles aan om het in het duister te houden.

zondag 19 november

Open Samenkomst over ‘Kiezen’

Een actueel thema in verkiezingstijd. Er valt wat te kiezen… Niet alleen bij verkiezingen trouwens. Ook in de Bijbel wordt over ‘kiezen’ gesproken. We worden vanuit Deuteronomium 30 aangemoedigd om voor het leven te kiezen. Wat daarmee bedoeld wordt staat centraal op de Open Samenkomst op zondag 19 november.Plaats: Plantage kerk, Lange Nieuwstraat 61, Schiedam. Tijd: van 15.30 tot 16.30 uur.Tijdens de samenkomst is er plaats voor gesprek, zang, gebed en ontmoeting met koffie of thee. Toegang gratis. We hopen dat er in de agenda een plekje is voor deze samenkomst.

vrijdag 24 november

Bijbelcurus over ‘De zwarte bladzijde’

Het komt voor dat als er heftige dingen gebeuren, er opmerkingen te horen zijn in de trant van: ‘Als God bestaat dan…’ Of, ‘Als God liefde is, dan…’. Direct of indirect krijgt God de schuld van wat voor een ellende dan ook.Maar is dat terecht? Waar komt het kwaad en het lijden vandaan?Daarover gaat het op de Bijbelcursus van vrijdag 24 november in de Plantage kerk, Lange Nieuwstraat 61. Tijd: inloop met koffie/thee vanaf 19.45 uur. Start 20.00 uur. Toegang gratis.

Stuur je agenda bericht in via www.rodi.nl/schiedam.