Billy Joel’s hits én verborgen pareltjes

Nieuws
De pianist, zanger en bandleider Alexander Broussard.
De pianist, zanger en bandleider Alexander Broussard. (Foto: Robert Smit)

Het is de vooravond van wat alweer de derde theatertour met zijn ‘The Billy Joel Experience’ zal worden: ‘The Album Tour’. De pianist, zanger en bandleider Alexander Broussard kijkt er naar uit en blikt tevreden terug op de eerste vijf jaar toeren als Tribute Act.

De bijzondere momenten lijken zich in dat lustrum vanzelf aan elkaar te hebben geregen. Radio en televisieoptredens met natuurlijk als hoogtepunt ‘The Tribute – Battle of the Bands’ van SBS6, waardoor ze in een uitverkochte Ziggo Dome eindigden.
De band speelt vóór de pauze één album van de grootmeester integraal en ná de pauze spelen ze uitsluitend de grootste hits van de maestro. Een top tien, zogezegd. Maar… wélk album ga je dan spelen? En wélke top tien? Deze vraag verleggen de mannen dan ook gewoon naar het publiek. Via een stemmodule op hun site, www.billyjoelexperience/stemmen, kun je als bezoeker de show selecteren waarvoor je een kaartje hebt. Bij de volgende stap geef je aan welk album je graag vóór de pauze, in zijn geheel, zou willen horen en daarna kun je je eigen top tien samenstellen. En dan worden simpelweg de meeste stemmen geteld.
“Het is een heerlijk muzikaal avontuur en we worden als musici ongelooflijk uitgedaagd”, zegt Broussard met een enthousiaste twinkel in zijn ogen. “We blijven messcherp door de steeds wisselende setlists en als dat dan werkt (en dat doet het!) dan geeft dat een ongelooflijke kick.”

The Album Tour is op 24 november 2023 te zien in de Theater aan de Schie Schiedam, kaarten en informatie via www.theateraandeschie.nl.