Kort nieuws uit Schiedam

Nieuws
Kort nieuws, blijf op de hoogte.
Kort nieuws, blijf op de hoogte. (Foto: stockphoto)

Wie is er niet groot mee geworden? De avonturen van Winnie de Poeh, Janneman Robinson en hun beste vrienden Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn en Uil (oh… en vergeet Teigetje niet!). Met levensgrote poppen komen zij tot leven in een gloednieuwe familiemusical in Theater aan de Schie op zaterdag 16 december 2023.
Diep in het Honderd Bunderbos staat een nieuw avontuur te beginnen, wanneer de Oostwind en de Westwind draaien.

Avonturen van Winnie de Poeh

Het wordt een drukke dag voor Winnie de Poeh, als hij op zoek naar honing uiteindelijk zelfs een boom in moet duiken! Gelukkig zijn al zijn vriendjes er om te helpen, Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn, Uil en oh, Teigetje ook! Samen zorgen zij voor een magisch uitje voor de hele familie. Dankzij de beroemde Disneyliedjes is het meteen een feest van herkenning!
Disney’s iconische Winnie de Poeh komt tot leven in een prachtig verbeelde musical-bewerking. Met de wereldberoemde Disney-liedjes van Oscar- en Grammy Award-winnaars Robert en Richard Sherman wordt dit verhaal verteld met nieuwe theatrale en levensgrote poppen.
Gebaseerd op de wereldberoemde verhalen van A. A. Milne en de films en tv-series van Disney. Na het succes van Disney Winnie de Poeh in New York, Chicago en Londen, brengt Morssinkhof Terra Theaterproducties deze nieuwe familiemusical nu voor het eerst naar Nederland, volledig gezongen en gesproken in het Nederlands.
Reserveer snel kaarten voor Disney’s Winnie de Poeh op zaterdag 16 december 2023 via theateraandeschie.nl.

Poëzie aan de Schie

Duik in de wereld van Poëzie in de eerste editie van Poëzie aan de Schie, een samenwerking tussen Theater aan de Schie en de Bibliotheek Schiedam. Zondag 10 december is het Wennekerpand de locatie waar de kracht van het woord gevierd wordt. Kaarten zijn te reserveren via theateraandeschie.nl. Theater aan de Schie presenteert in samenwerking met de Bibliotheek Schiedam en het Literair Gezelschap Schiedam een middag om de kracht van het woord te vieren met poëzie en spoken word.

Lokale helden staan naast dichters die landelijk furore maakten. De stadsdichter van Schiedam, Jarle Lourens, sluit met een storytelling piece op deze middag zijn stadsdichterschap af en draagt het stokje over aan de nieuwe stadsdichter.
Daarnaast is er werk te horen van Spoken word duo Barguijs, theatermakende schrijver Marjolijn van Heemstra, podium poëet Jesse Laport en huidig poetry slampion van Schiedam Soraya Speaking. In het Grand Café van het Wennekerpand klinkt muziek van de platen van DJ Klapsalon en is er na afloop gelegenheid om boeken te kopen en te laten signeren. Kaarten voor Poëzie aan de Schie in het Wennekerpand zijn te reserveren via theateraandeschie.nl. Toegang is € 15,00 per persoon.

Winterwandeling door Groenoord

Winterwandeling op woensdagavond 13 december, gehouden door Netwerk Groenoord. Start om 19.00 uur bij Harg-Spaland (Willem Andriessenlaan 2) inloop 18.30 uur. Een inclusieve wandeling met lichtjes door de wijk, open voor iedereen, inclusief kinderwagens, rollators, scootmobielen, en rolstoelen. Het programma omvat diverse activiteiten, waaronder een stop met acteurs van het Dickens Festijn, zang door Het Winterstemmen Ensemble, en een afsluitende kerstbingo om 21.30 uur in het Zimmertje (Louis Zimmermanplein). Chocolademelk en versnaperingen beschikbaar.