Op de Schiedamse agenda deze week

Nieuws
Logo RoyalTea
Logo RoyalTea (Foto: Elegance Events)

vrijdag 8 december

Pianist Ralph van Raat in de Westvest90-kerk

Pianist Ralph van Raat geeft op vrijdag 8 december een soort ‘masterclass klank’ in de Westvest90-kerk in Schiedam. “Het wordt een ontdekkingstocht, met onze oren duiken we de vleugel in”, zegt de pianist.“We gaan luisteren naar tonen, boventonen, resonanties en ik laat de invloed van aanslag, toucher en pedaalgebruik horen. Al die aspecten bij elkaar vormen de klank van een instrument. Natuurlijk ga ik veel muziek spelen, van bijvoorbeeld Debussy, Couperin, Messiaen, Liszt en Murail, maar ook ga ik vertellen. Het wordt een pianistisch feest, en waar kan dat beter dan op de prachtige Steinway-concertvleugel in de Westvest90-kerk?”Nagenoeg alle werken die op het programma staan, zijn geïnspireerd op de natuur, waarbij Van Raat in Schiedam vooral inzoomt op de natuurkunde, de golflengten. Naarmate de muziekgeschiedenis zich vorderde, kwam de nadruk bij het componeren van muziek voor piano steeds meer te liggen op het optimaal benutten van de klank en op de akoestische eigenschappen van een vleugel. “Bij Debussy is dat tot een hoogtepunt gekomen. Dat is eigenlijk muziek waarbij de klank van een noot op zichzelf belangrijker is dan de melodie.”Het optreden begint om 20.15 uur. De Westvest90-kerk is te vinden aan de Westvest 90 in Schiedam. Tickets & Info zijn te vinden op:www.westvest90.nl.

vrijdag 15 december

‘Vier Seizoenen’ in ‘t Huis te Poort

Op vrijdag 15 december zal het ensemble Pearls in Baroque in ‘t Huis te Poort de Vier Seizoenen van Vivaldi de ten gehore zal brengen.Het optreden wordt omlijst met werk van Vivaldi’s tijdgenoten Bach en Couperin. De verfijnde danspassen van barokdanseres Emily van Baaren vormen de kers op de taart. Noriko Amano De leden van Pearls in Baroque zijn vooraanstaande musici uit verschillende bekende barokorkesten (o.a. de Nederlandse Bachvereniging en het Orkest van de Achttiende Eeuw) die op initiatief van de Japanse klaveciniste Noriko Amano de krachten gebundeld hebben. Zoals hun naam al suggereert wordt er door het ensemble steeds gezocht naar al dan niet verborgen parels uit met name de Franse, Duitse en Italiaanse barok.Kaarten­­Informatie en reserveren kan via Ad van der Kouwe op advanderkouwe@gmail.com met vermelding van de concertdatum en het aantal gewenste kaarten. U ontvangt dan snel een bevestiging. Betalen kan per bank (het rekeningnummer staat in de bevestiging) of eventueel contant voor aanvang van het concert. Toegang bedraagt € 25 en het concert begint om 20.15 uur. ‘t Huis te Poort is te vinden aan de Dam 28-30 in Schiedam. Zie ook www.thuistepoort.nl.

zaterdag 16 december

Kerstconcert Stand Together

Op zaterdag 16 december zal het koor Stand Together een kerstconcert geven in de Dorpskerk, Noordeinde 10 te Schiedam.Thema van deze avond: ‘We wensen u licht in donkere dagen’. Naast bekende kerstsongs zullen er ook echte luisternummers ten gehore gebracht worden. Tijdens deze avond zal er een gastoptreden zijn van Elise Visser (zang) en Henk Elderson (gitaar). De aanvang van het concert is 20.00 uur. Rond 21.30 uur is er gelegenheid glühwein en chocomel te drinken op het sfeervolle kerkplein. Kaarten à € 10 zijn te koop via de leden of via de site: www.standtogether.nl.

zaterdag 16 december

Sheeplighting bij Schaapskudde Vockestaert

Op zaterdag 16 december organiseert de Schaapskudde Vockestaert Midden-Delfland weer Sheeplighting” oftwel “een lichtjeswandeling met schapen”. En dit jaar met een nieuw programma!
We verzamelen ons om 17.00 u in de buurt van de oprijlaan van onze boerderij, bij de kruising van de Woudweg en het fietspad van de Vroonweerseweg. Vanaf de boerderij zal de schaapskudde als een wolk van lichtjes richting dit punt lopen. Een niet te missen schouwspel.Daarna volgen ze een route door de donkere polder waarbij we de kudde via het fietspad kunnen volgen en genieten van het schitterende zicht op de bewegende lichtjes. Kijk hoe de herder, ook in het donker, zijn kudde door het landschap dirigeert. Natuurlijk heb je zelf ook een lantaarn of lampion bij je om je weg te vinden.Na een klein uur keren we om en lopen terug naar de boerderij. Hier staat de warme chocomelk en koffie klaar en kunnen we nog even van de schapen genieten. Let op: dit evenement stond eerst gepland op 23 december. Er is ter plekke weinig parkeergelegenheid, dus kom lopend of op de fiets.

maandag 18 december

Een ‘RoyalTea’ voor het goede doel!

Op 18 december organiseert Elegance Events een High tea voor vrouwen. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel; stichting jarige Job. Het event zal plaatsvinden in stadsvilla mout, Schiedam. Er staan lekkere hapjes en drankjes voor je klaar, kom je ook? Voor meer informatie over aanmelden, neem een kijkje op onze Instagram @elegance_events.nl.