Stadsdichter Jarle Lourens neemt na periode van twee jaar afscheid

Nieuws
Stadsdichter Jarle Lourens neemt afscheid.
Stadsdichter Jarle Lourens neemt afscheid. (Foto: PR)

Op zondag 10 december neemt stadsdichter Jarle Lourens afscheid tijdens het evenement Poëzie aan de Schie. Sinds zijn aantreden in 2022 heeft Jarle naast het schrijven van stadsgedichten met allerlei ondernemers, instellingen en (vrijwilligers)organisaties samengewerkt.

“Ik heb de stad toch weer op een andere manier leren kennen. Ik ben op plekken geweest die ik eerder niet kende en heb allemaal mooie mensen ontmoet, die zich inzetten voor Schiedam”, aldus Jarle.

Poëzie

Met zijn optreden tijdens Poëzie aan de Schie neemt Jarle de bezoekers mee op zijn persoonlijke reis. Een reis die ook is vastgelegd in zijn eerste dichtbundel ‘Op weg naar het Koninkrijk’ die hij dan presenteert. Ook draagt Jarle deze middag het stokje over aan de nieuwe stadsdichter die door het Literair Gezelschap Schiedam bekend wordt gemaakt.

Naast Jarle staan er lokale en landelijke woordkunstenaars op de line up, zoals Soraya Speaking (winnares Schiedamse Poetry Slam), Rotterdams gezelschap Barguijs, Jesse Laport en Marjolijn van Heemstra. Het belooft een mooie middag te worden waar we de kracht van het woord vieren.

Poëzie aan de Schie is een samenwerking tussen Theater aan de Schie, Bibliotheek Schiedam en het Literair Gezelschap Schiedam en vindt plaats in het Wennekerpand. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Theater aan de Schie. Rotterdampashouders krijgen 50% korting op hun toegangsbewijs.