We willen de Brandersfeesten teruggeven aan de Schiedammers

Nieuws
Bestuurslid John van Oudenaarde gedenkt het jaar dat de geest uit de fles kwam.
Bestuurslid John van Oudenaarde gedenkt het jaar dat de geest uit de fles kwam. (Foto: Stichting Brandersfeesten)

Stichting Brandersfeesten Schiedam lanceert niet alleen een nieuwe website, maar hangt er een webshop aan waar hebbedingetjes te koop zijn zoals hoody’s, T-shirts en caps, alle voorzien van het logo van de Brandersfeesten.

Door Kor Kegel

De webshop zal steeds worden uitgebreid. Dat zal een wervend karakter hebben. De nieuwe website heeft ook een duidelijke functie. “We willen de Brandersfeesten teruggeven aan de Schiedammers. Dat gevoel willen we uitdragen. We maken de Brandersfeesten tenslotte met elkaar,” zegt bestuurslid Maurice Haverkamp.
Daarom zijn de bestuursleden vorige week de straat opgegaan. Ze vroegen voorbijgangers een eerste reactie op het nieuws dat het grootste evenement van Schiedam terugkeert. “Fantastisch om te ervaren dat het zelfs in de koude januarimaand al zulke warme reacties losmaakt”, zegt PR-functionaris Dennis Meerhof.
Het publiek bleek razend benieuwd naar het programma voor later dit jaar. Daar is nu nog niet veel over bekend, maar het eind vorig jaar aangetreden bestuur wil de website benutten om daar steeds de laatste ontwikkelingen op te vermelden. Zo kunnen de Schiedammers meegroeien naar de nieuwe editie van het in 1985 voor het eerst gehouden evenement – waarvoor de piketpaaltjes in 1984 werden geslagen.
“Zodra we meer kunnen delen over de programmering, zullen we dat meteen doen. Uiteraard houden we iedereen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen”, benadrukt bestuurslid John van Oudenaarde. De nieuwe aanbiedingen op de webshop worden via social media kenbaar gemaakt. Het bestuur zou het niet alleen leuk vinden als veel mensen zich in het tenue van de Brandersfeesten steken, maar met elke aankoop krijgt het bestuur ook een steun in de rug om er een nog groter feest van te maken.
Vorige week heeft het bestuur de eerste gesprekken gevoerd met de Schiedamse watersportverenigingen, die altijd nauw betrokken waren bij de Gondelvaart, een klapstuk van de Brandersfeesten. De kennismaking had als doel om na te gaan hoe de verenigingen er in het vervolg invulling aan kunnen geven. Kijk op: www.brandersfeesten.nl.