Nationaal Cooperatie Museum kreeg meer bezoek in 2023

Nieuws
Snoepwinkel van het Cooperatie Museum.
Snoepwinkel van het Cooperatie Museum. (Foto: Facebook)

Het Nationaal Coöperatie Museum ontving vorig jaar 26% meer bezoekers. Met het aantal van 10.895 bezoekers heeft het Nationaal Coöperatie Museum 2023 succesvol afgesloten. Zelfs het topjaar 2019 voor Corona is overtroffen.

Het museum aan de Lange Haven op de hoek bij de Appelmarktbrug profiteert van haar ligging midden in het museumkwartier. Het Jenevermuseum, Stedelijk Museum en Museum molen De Walvisch zijn de directe buren. Niet alleen de Schiedammers weten het (gratis) museum steeds beter te vinden, maar zeker ook de vele dagjesmensen en de buitenlandse toeristen.

Voor 2024 verwacht het bestuur dat het bezoekersaantal ongeveer gelijk blijft. Een verdere groei is met het huidige vrijwilligersaantal moeilijk. Het museum is dan ook naarstig op zoek naar nieuwe museumrondleiders en winkelmedewerkers. Vrijwilligers profiteren van de flexibele roosters. Er zijn geen vaste dagen. De vrijwilliger bepaalt zelf zijn inzet en met vakanties wordt rekening gehouden. En zij worden beloond met dankbare bezoekers, die de nostalgische sfeer van het knusse museum waarderen.

Hopelijk gaat het lukken om meer vrijwilligers aan te trekken, zodat het museum klaar is voor een verdere groei in bezoekers als Schiedam in 2025 haar 750-jarig bestaan viert.

Voor nadere informatie neem contact op met Fred van Wieringen, voorzitter bestuur 06 – 81 007 683 of e-mail: Nationaal-Coop-Museum@het net.nl.