Agenda voor Schiedam

Nieuws
Arie Molendijk
Arie Molendijk (Foto: Antiquariaat / veilingen en taxaties A C Molendijk)

vrijdag 23 februari

Taxatiemiddag

Op 23 februari is er een taxatiemiddag in het Novotel in Schiedam, waar taxateur Arie Molendijk uw oude boeken, zoals (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken, en meer zal taxeren. De bekende taxateur, die samenwerkt met Vrije Universiteit en Koninklijke Bibliotheek, biedt zijn diensten aan voor €5 per taxatie van één tot ongeveer tien boeken. Grotere collecties variëren van €25 tot €50. De taxaties, gebaseerd op recente veilingopbrengsten, vinden plaats op de taxatiedag zelf. Bezoekers zijn welkom op 23 februari tussen 13.00 en 15.30 uur in het Novotel zonder afspraak. Voor meer informatie en andere taxatiedagen, zie www.molendijkboeken.nl.

zaterdag 24 februari

Passieconcert

Passieconcert door Arjen Leistra in de Grote of St. Janskerk op zaterdag 24 februari om 15.00 uur. Stadsorganist Arjen Leistra brengt op het Flentrop-orgel twee indrukwekkende Frans-symfonische werken ten gehore: Sonate no.1 van Alexandre Guilmant en Symphonie Passion van Marcel Dupré, met een ontroerend lijdenskoraal van Johann Sebastian Bach als rustpunt. Toegang: vrije gift via contant of QR-code. Na het succesvolle Nieuwjaarsconcert hopen we op een even grote opkomst in de Grote Kerk.

Brocante in de Laurenskerk

Ontdek op 24 februari de prachtige brocante markt in de Laurenskerk, Rotterdam. Verken een schat aan oude stukken, doordrenkt met verhalen en poëzie, variërend van stoer tot romantisch. De liefdevolle presentatie op deze historische locatie maakt het een must-see evenement. Toegang is €5, gratis voor kinderen tot 12 jaar. Mis deze unieke ervaring niet! (Openingstijden: 10:00-16:30, Adres: Grotekerkplein 27, 3011 GC Rotterdam).

zondag 25 februari

Avondmuziek

Avondmuziek in de Dorpskerk van Kethel. Het “Projectkoor Musica Sacra” uit Den Haag, onder leiding van Hans Jansen, presenteert ‘Ingetogen muziek voor de passietijd’ met stukken van o.a. Schütz, Erlebach, Hufschmidt en Pepping. Sopraan Lisa Hinfelaar en violisten Judith Heeren en Nico Lammersen zullen meewerken. Het afsluitende avondgebed wordt geleid door ds. Hans van der Linden. Aanvang 17.00 uur, en de viering duurt ongeveer één uur. 

Waarom protesteerde Jezus niet?

Op zondag 25 februari, de derde zondag in de lijdenstijd, staat ‘plaatsvervanging’ centraal als thema van de Open Samenkomst in de Plantage kerk. Als Jezus gevangen genomen wordt, zorgt Hij er voor dat Zijn discipelen in vrijheid de bedreigende situatie de rug kunnen toekeren. Waarom liet Hij Zichzelf wél gevangen nemen terwijl Hij onschuldig was? Naast de uitwerking van het thema is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Ook is er tijd voor zang, gebed en ontmoeting met koffie of thee. Plaats: Lange Nieuwstraat 61; Tijd: van 15.30-16.30 uur. Toegang gratis.

vrijdag 1 maart

De Tien Geboden

Omdat de geloofscursus in de Plantage kerk in februari verviel, staan er in maart twee avonden op de agenda. Vrijdag 1 maart de eerste. Het gaat dan over Gods richtlijnen voor het leven. Daarbij komen ook de bekende Tien Geboden aan de orde die in veel kerkgebouwen, ook in de Plantage kerk, op grote schilden aan de muur hangen. Is het ‘antiek’ of zou het goed zijn als we de waarde ervan inzien of herontdekken? De kerk is open vanaf 19.45 uur. Aanvang 20.00 uur. De tweede cursusavond is op vrijdag 15 maart. Dan staat de betekenis van de verschillende christelijke feestdagen centraal.

zaterdag 2 maart

Meisterpianist Luís Rabello in Bergsingelkerk

Op zaterdag 2 maart speelt Meisterpianist Luís Rabello in de Bergsingelkerk in Rotterdam. De Braziliaanse pianist speelt romantische muziek van Schumann, Chopin and Liszt. Het concert begint om 20:15 in de kerk aan de Bergsingel 150 in Rotterdam. Op het programma staan: W. A. Mozart (1756-1791) Fantasie in D minor KV 397W. A. Mozart - Rondo in D KV 485R. Schumann - Kreisleriana op.16F. Chopin - Ballade n. 4 op.52F. Liszt - Nuages grisF. Liszt - Venezia i Napoli- Gondoliera- Canzone- Tarantella. Kaarten zijn verkrijgbaar via Weticket.com en kosten € 25 per stuk (€ 12,50 voor studenten van Codarts).