Première hiphopfestival Breakin’ Convention in Luxor groot succes

Nieuws
Première hiphopfestival Breakin’ Convention in Luxor.
Première hiphopfestival Breakin’ Convention in Luxor. (Fotocredits: Salih Kilic)

De première van Breakin’ Convention, het baanbrekende hiphopfestival uit Londen, vond dinsdag plaats in het oude Luxor Theater in Rotterdam. De avond was een groot succes met een diverse mix aan hiphoptalent, van internationale acts tot lokaal talent, aangevuld met diverse workshops, dance battles en een foto expositie in de foyer. Op initiatief van het Luxor Theater toert het festival de aankomende twee weken door het hele land.

Breakin’ Convention is al bijna twintig jaar een zeer succesvol hiphoptheaterconcept, met als jaarlijks hoogtepunt het festival in Sadler’s Wells, Londen. Dit jaar maakt het festival voor de tweede keer de overtocht naar Nederland voor een speciale tour buiten het Verenigd Koninkrijk. Het festival heeft een landelijke line-up met acts die door het hele land touren in combinatie met een lokaal programma van acts uit de regio van ieder theater. Onderdeel van de landelijke line-up zijn Ghetto Funk Collective, Antoinette Gomis en Spoken Movement.

Ghetto Funk Collective (NL)

Ghetto Funk Collective is een groep creatieve dansers met een passie voor het maken en delen van dans, muziek en kunst die mensen in beweging krijgt. Met hun voorliefde voor Funk creëert de groep een unieke ervaring en feel. Met ‘It’s on the one’ brengt Ghetto Funk Collective een tribute aan de Funk legende – James Brown. De rijke geschiedenis van Funk wordt gemixt met een frisse, moderne twist.

Compagnie Antoinette Gomis (FR)

Samen met vier mannelijke dansers zal de Franse Antoinette Gomis het stuk Les Ombres spelen. In Les Ombres wordt het verhaal verteld van een vluchteling die op zoek is naar een betere wereld. Verwacht een wervelwind aan emoties, waar hiphop hand in hand gaat met Afrikaanse dans, breakdance, waacking, house en gebarentaal.

Spoken Movement (UK)

De laatste act is het Engelse Spoken Movement. De internationaal bekroonde Choreograaf Kwame Asafo-Adjei vertelt in deze rauwe performance een verhaal over familie en persoonlijk trauma. Als toeschouwer ben je getuige van een gespannen confrontatie die van generatie op generatie impact heeft.

Breakin’ Convention NL Tour 2024

Breakin’ Convention toert de aankomende twee weken nog langs Chassé Theater Breda, Meervaart Theater Amsterdam, Parktheater Eindhoven, Amare in Den Haag, Theater de Spiegel in Zwolle, Schouwburg Haarlem, Stadsschouwburg Utrecht en Parkstad Kerkrade. Tickets voor het festival zijn verkrijgbaar via de websites van de deelnemende theaters.