Broersvest wordt hart van de stad voor kinderen en jongeren

Nieuws
Dankzij de samenwerking tussen D&S Vastgoed, Anke Bodewes Makelaardij en de Kleine Ambassade wordt de Broersvest weer een stuk kleurrijker vanaf dit voorjaar.
Dankzij de samenwerking tussen D&S Vastgoed, Anke Bodewes Makelaardij en de Kleine Ambassade wordt de Broersvest weer een stuk kleurrijker vanaf dit voorjaar. (Foto: )

Vanaf april krijgt de Kleine Ambassade meer ruimte aan de Broersvest voor hun lessen en andere kinder- en jongerenbijeenkomsten. De organisatie tekende daarvoor op maandag 12 februari het huurcontract met D&S Vastgoed.

Tegelijkertijd maakte D&S Vastgoed bekend dat zij een driejarige bijdrage zullen gaan leveren aan de kinder- en jongerenprojecten van de Kleine Ambassade. Dit is het begin van een hechtere samenwerking om van de Broersvest een hart van de stad te maken voor alle Schiedamse kinderen en jongeren.
Erik Korenstra van de Kleine Ambassade: “Wij vinden het fantastisch dat D&S ons deze extra ruimte gunt. En dat niet alleen: de komende drie jaar steunen zij ons met een flinke bijdrage om samen met andere Schiedamse organisaties nieuwe initiatieven te starten. Denk daarbij aan laagdrempelige, gratis activiteiten voor kinderen; aan festivals georganiseerd met jongeren voor jongeren of andere evenementen waarmee kinderen en jongeren worden betrokken bij de stad.”
John van Doorn, directeur van de D&S Groep, is blij met de Kleine Ambassade als huurder. “Als Schiedams bedrijf vinden wij het belangrijk om samen met andere Schiedamse organisaties op te trekken; helemaal als die organisaties van toegevoegde waarde zijn voor de lokale samenleving. Maatschappelijke betrokkenheid staat bij D&S hoog in het vaandel. De Kleine Ambassade helpt kinderen en jongeren te betrekken bij onderwerpen die spelen in hun buurt of stad. Deze mooie organisatie, die al bijna twintig jaar van grote betekenis is in de regio, is voor ons dan ook een welkome huurder. Letterlijk en figuurlijk een aanwinst voor het Schiedamse stadshart. Vandaar dat wij de komende drie jaar bijdragen aan hun Schiedamse projecten.”
Michel de Heer, (verhuur)makelaar en vastgoedmanager bij D&S Vastgoed, voegt daaraan toe: “En extra leuk is, dat zij onze buren zijn. Evenals ChapterNext, een organisatie die jongeren tussen de 12 en 21 jaar met specifieke (onderwijs)behoeften begeleidt. Dat zullen zij gaan doen in een pand van ons aan het aangrenzende Land van Belofte. Zowel de Kleine Ambassade als ChapterNext krijgen 1 april de sleutel en daarmee staan de deuren voor jongeren in het Schiedamse stadshart wijd open.”