Agenda voor Schiedam

Nieuws
Meisterpianist Luís Rabello in Bergsingelkerk
Meisterpianist Luís Rabello in Bergsingelkerk (Foto: PR)

vrijdag 1 maart

De Tien Geboden

Omdat de geloofscursus in de Plantage kerk in februari verviel, staan er in maart twee avonden op de agenda. Vrijdag 1 maart de eerste. Het gaat dan over Gods richtlijnen voor het leven. Daarbij komen ook de bekende Tien Geboden aan de orde die in veel kerkgebouwen, ook in de Plantage kerk, op grote schilden aan de muur hangen.

Is het ‘antiek’ of zou het goed zijn als we de waarde ervan inzien of herontdekken? De kerk is open vanaf 19.45 uur. Aanvang 20.00 uur. De tweede cursusavond is op vrijdag 15 maart. Dan staat de betekenis van de verschillende christelijke feestdagen centraal .

zaterdag 2 maart

Meisterpianist Luís Rabello in Bergsingelkerk

Op zaterdag 2 maart speelt Meisterpianist Luís Rabello in de Bergsingelkerk in Rotterdam. De Braziliaanse pianist speelt romatische muziek van Schumann, Chopin and Liszt. Het concert begint om 20:15 in de kerk aan de Bergsingel 150 in Rotterdam.

Op het programma staan de muziekstukken: W. A. Mozart (1756-1791) Fantasie in D minor KV 397W. A. Mozart - Rondo in D KV 485R. Schumann - Kreisleriana op.16F. Chopin - Ballade n. 4 op.52F. Liszt - Nuages grisF. Liszt - Venezia i Napoli- Gondoliera- Canzone- Tarantella Kaarten zijn verkrijgbaar via Weticket.com en kosten € 25 per stuk (€ 12,50 voor studenten van Codarts).

Natuurcafé over bodemleven

Natuurlijk Waterweg-Noord KNNV organiseert op zaterdag 2 maart een lezing over het bodemleven. Karel Eigenraam neemt zijn toehoorders tijdens deze lezing mee naar de diepten van de natuur; een reis door de intrigerende wereld van de bodem. In de bodem krioelt het van de organismen zoals schimmels, aaltjes, bacteriën, virussen, wortels, organisch materiaal en meer.

Ontdek hoe zij samenwerken met de vegetatie en de bodemstructuur vormgeven. Leer hoe deze organismen helpen bij het vasthouden en afvoeren van water terwijl ze planten van voedsel voorzien en beschermen tegen ziekten.

De lezing van Karel Eigenraam duurt van 10.00 tot 12.00 uur, de toegang is gratis en iedereen is welkom. Het Natuurcafé vindt plaats in Natuurcentrum de Boshoek, Bospad 3 in Schiedam.