Opening ‘Dansend groen’ op het Stadserf

Nieuws
Vlinderstruik.
Vlinderstruik. (Foto: stockphoto)

De vergroening van het Stadserf wordt ingezet met 15 bomen en 15 struiken in bakken. Wethouder Anouschka Biekman opent hiermee ‘Dansend groen’ op 12 april 2024. Tijdens de opening geeft de gemeente 750 struiken weg.

Het Stadserf, het plein voor het stadskantoor, is sterk versteend. Om het gebied te vergroenen zijn er beperkte mogelijkheden. Onder de grond van het plein ligt namelijk een imposante betonnen plaat. Hierdoor is het niet mogelijk om op ‘traditionele’ wijze het Stadserf te vergroenen.

Dansnamen

Op zoek naar mogelijkheden de versteende omgeving toch groener te maken, heeft de gemeente Schiedam gekozen voor een aanpak met boombakken, voor bomen en struiken. Deze staan in houten bakken, met verschillende soorten dansnamen erop. Het voordeel hiervan is dat de houten bakken verplaatsbaar zijn om verschillende opstellingen te creëren en vormen zo de zogenaamde ‘dans’.

Wethouder Anouschka Biekman is verheugd dat de vergroening van de stad vorm krijgt. “Door deze vergroening creëren we een groenere omgeving én voegen we ook een aantrekkelijk element toe aan onze historische binnenstad.”

Schiedam groener!

De gemeente is bezig met het groener en klimaatbestendiger maken van Schiedam, maar ook inwoners kunnen hier hun steentje aan bijdragen. Bijvoorbeeld door minder grijs en meer groen in hun tuin te creëren.

Bij de opening van ‘Dansend Groen’ geeft de gemeente Schiedam ter aanmoediging 750 struiken weg aan bezoekers. Er zijn drie soorten, vlinderstruik, fruitstruik en jeneverbes.

Lees meer op schiedam.nl/hartvoorgroen