The Hunt in Schiedam: lukt het jou om uit de handen van de politie te blijven?

Nieuws
Arrestatie.
Arrestatie. (Foto: Politie.nl)

Op woensdagmiddag 17 april organiseert het Basisteam Schiedam van de politie samen met jongerenwerk en de gemeente Schiedam het spel The Hunt. Tijdens het spel moeten jongeren uit handen blijven van de politie en handhaving, terwijl zij 5 stempels proberen te bemachtigen bij verschillende stempelposten.

Het achterliggende doel van deze spannende middag is dat jongeren van tussen de 10 en 14 jaar op een speelse en positieve manier in contact en verbinding komen met de politie, handhavers en jongerenwerkers.

Het spel, de locaties en afsluiting

Het evenement begint om 15.00 uur. Het startpunt is bij De Steigers aan de Dwarsstraat 42. Vanaf hier gaan ongeveer 100 jongeren proberen zonder te worden gepakt 5 stempels te bemachtigen. De vijf stempellocaties zijn bij het Leger des Heils aan de Groenelaan, de Maastuin, opvanglocatie François HaverSchmidt voor Oekraïense vluchtelingen, het Julianapark en restaurant Woo Ping. De jongeren die dit het snelst doen én uit handen weten te blijven van politie en handhavers winnen het spel.

Verschillende vertegenwoordigers van het college van burgemeester en wethouders zijn aanwezig om er samen met alle anderen een geweldige middag van te maken voor de jongeren. Burgemeester Harald Bergmann geeft om 15.00 uur het startschot. Wethouder Petra Zwang zal tijdens het spel de stempelposten bezoeken. Rond 17.15 uur reikt wethouder Cemil Kahramanoglu de prijzen uit. De middag wordt bij De Steigers afgesloten met een hapje en een drankje.