Terugblik: Zonovergoten Molendag in Schiedam

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Paul Meuldijk

Op zaterdag 11 mei vierde Schiedam Molendag. De sfeer tijdens Molendag was historisch en gezellig, met activiteiten bij en rondom de verschillende molens met vrijwilligers in klederdracht. Er waren optredens, oude ambachten, demonstraties, kraampjes, bezoekers konden varen, er lagen historische schepen en stoomschepen. Er er werden kleine sketches opgevoerd. Kortom genoeg te zien en te doen.

Bezoekers werden met familie en vrienden uitgenodigd om de reuzen van Schiedam te ontmoeten, een unieke kans om de hoogste traditionele molens ter wereld van dichtbij te bewonderen. Het evenement bood een mix van entertainment, educatie en culinaire hoogstandjes, waarbij jong en oud zich konden vermaken.
Een bijzondere mijlpaal tijdens Nationale Molendag was het 15-jarige dienstverband van Molenaar Theo de Rooij van Molen De Vrijheid bij De Schiedamse Molens. Om deze gelegenheid te markeren, onthulde Theo een nieuwe serie ansichtkaarten, een limited edition die exclusief verkrijgbaar was tijdens Molendag Schiedam 2024.
Naast de ansichtkaarten konden bezoekers genieten van ambachtelijke meelproducten en verse molenbroden bij molen De Vrijheid.
Molendag werd georganiseerd door Stichting Triple C - Care, Cure & Culture, in samenwerking met De Schiedamse Molens. De opkomst was fantastisch en het weer werkte mee, waardoor de dag een groot succes werd. Molendag Schiedam 2024 was een geslaagd evenement, waarbij de rijke geschiedenis en ambachten van Schiedam centraal stonden. De samenwerking tussen molenaars, organisatoren en bezoekers zorgde voor een onvergetelijke ervaring, die de trots op het culturele erfgoed van Schiedam alleen maar versterkte.

Op de voorpagina van Nieuwsblad Schiedam van deze week staat dat er elders in de krant meer foto’s staan van de molendag. Helaas was daar geen ruimte meer voor. Daarom voegen we in dit webartikel nog wat foto’s toe.


Vrijwilligers Molendag in klederdracht - Nico Kruijsse


Foto: Paul Meuldijk


Foto: Marc van der Spek


Foto: Nico Kruijsse


Foto: Marc van der Spek


Foto: Nico Kruijsse


Foto: Marc van der Spek


Foto: Nico Kruijsse