Nieuwland is welkom op vrijdag 31 mei in Stedelijk Museum

Nieuws
Schiedammers uit Nieuwland bezoeken het museum tijdens de eerste editie van Wijken Welkom.
Schiedammers uit Nieuwland bezoeken het museum tijdens de eerste editie van Wijken Welkom. (Foto: Aad Hoogendoorn)

Na twee geslaagde Wijken Welkom avonden, een initiatief waarbij Stedelijk Museum Schiedam alle Schiedammers uitnodigt voor een gratis wijkavond in het museum, is het op vrijdag 31 mei feest voor en door de wijk Nieuwland.

Tijdens de eerste twee Wijken Welkom avonden zijn er ontzettend veel Schiedammers uit de wijken Oost en Groenoord langs gekomen. Er is genoten van muziek- en dansoptredens, heerlijke hapjes uit de wijk en veel kinderen zijn creatief bezig geweest in het Atelier. Ook de overige Wijken Welkom avonden beloven groot feest te worden. Op vrijdag 31 mei kunnen alle bewoners uit de wijk Nieuwland een gratis kijkje nemen in het museum!
Het museum organiseert de Wijken Welkom avonden samen met de wijken. Dit keer zijn er heerlijke hartige en zoete hapjes gemaakt door Winnette, een borrelplank van Soliviene en een gezonde cake met ingredienten uit de tuin van de Kansenfabriek. Allemaal gratis! In de sfeervolle museumkapel kan iedereen genieten van live muziek van onder andere, Emre, Berkay en Berfin van het Alevitische Cultureel Centrum Rijmond. Dansliefhebbers kunnen opnieuw de coole dansoptredens van 010HipHop bewonderen. En bij dit feest is ook kunstenaar Maarten Bel aanwezig die live Wenswerken maakt. Kinderen en families kunnen ook tijdens deze Wijken Welkom avond weer creatief aan de slag in het Atelier. Speciaal voor hen is er een leuke workshop.

Met de bus

Het feest begint om 19.00 uur op de Hoogstraat 112 en eindigt om 21.00 uur. Wie het gezellig vindt, kan met de bus meerijden naar het museum. Net een schoolreisje!
We verzamelen om 18.30 uur op twee locaties: wijkhuis Dreesplein (Dr. Willem Dreesplein 2) en Islamitisch Centrum Yildiz ((Doctor Schaepmansingel 5. Natuurlijk word je ook weer teruggebracht. We horen het graag als je een rollator of rolstoel meeneemt in de bus. Stuur daarover een bericht naar Meerten Zegers: meerten@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Geen kaartje nodig

Je hebt geen kaartje nodig voor Wijken Welkom. ‘Je kunt je wel aanmelden via ons Facebook Event of door mij een berichtje te sturen, dan weten we op hoeveel mensen we ongeveer moeten rekenen’, vertelt Zegers. ‘Ook als je nog vragen hebt, kan je mij een bericht sturen’. Meerten is te bereiken via meerten@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Met dank aan: Wijken Welkom wordt mogelijk gemaakt dankzij gemeente Schiedam, VSBfonds, VriendenLoterij Fonds, Fonds 21, Mondriaan Fonds en eenmalige steun van de G.Ph.Verhagen-Stichting

Kijk hier voor meer informatie op www.stedelijkmuseumschiedam.nl/activiteiten.