Viering van tienjarig bestaan Stichting Frontier and Friends

Nieuws
Bob Mustang (rechts) en Friends.
Bob Mustang (rechts) en Friends. (Foto: PR Stichting Frontier Schiedam)

In het jaar 2014 werd Frontier and Friends opgericht door vier individuen: Harald Jamin, Shirley van Well, Anneke en Bob van Vliet.

De naam ‘Frontier’ werd gekozen vanwege de langdurige activiteit van Bob Mustang, samen met D.J. Perry Impala, in het grensgebied tussen Nederland en België onder die noemer gedurende ongeveer 20 jaar. De oorspronkelijke doelstelling van de vereniging Frontier was om de belangen van een aantal amateurartiesten te behartigen, hen te beschermen tegen de uitdagingen van het vak, en hen zoveel mogelijk te promoten door optredens in het hele land, geluids- en lichtinstallaties beschikbaar te stellen, en door T.V. en radio optredens bij regionale zenders te faciliteren.
Na verloop van tijd groeide het aantal mensen dat de optredens van Frontier bezocht, zowel om te dansen als te luisteren. Al snel verzorgde Frontier zo’n 20 optredens per jaar door het hele land, mogelijk gemaakt door verschillende subsidies van gemeenten en sponsors. Het aantal bestuursleden groeide en meer dan 400 vrienden sloten zich aan, terwijl Frontier de belangen behartigde van meer dan 50 artiesten. In 2022 werd de organisatie omgevormd tot een stichting, wat leidde tot verdere groei.

Frontier and Friends viert een decennium van passie en muziek

Op zondag 26 mei viert Frontier and Friends haar 10-jarig bestaan in Wijkcentrum de Brug, dat ook haar 10-jarig bestaan viert, gelegen aan Heijermansplein 35 in Schiedam. De middag begint om 13.00 uur en de zaal opent om 12.30 uur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis, maar vol is vol. Diverse artiesten zullen optreden en er worden video-opnamen gemaakt die zullen resulteren in een DVD. Het bestuur van Stichting Frontier and Friends bestaat uit 10 leden die allen hun sporen hebben verdiend in de muziekwereld.
Woordvoerder Wim de Vries uit zijn trots op alle vrijwilligers die hebben bijgedragen aan het runnen van Wijkcentrum de Brug gedurende de afgelopen 10 jaar.

In deze periode zijn verschillende vernieuwingen doorgevoerd, waardoor het wijkcentrum nu met recht trots kan zijn op het brede scala aan activiteiten voor bezoekers en verenigingen. Zelfs tijdens de uitdagende periode van de coronapandemie hebben zij stand weten te houden. Dit is reden genoeg om dit samen met Stichting Frontier and Friends en de gasten uitgebreid te vieren.