Kennismaking voor nieuwe bewoners van Schiedam

Nieuws
Rob en Rob laten deelnemers kennismaken met Schiedam.
Rob en Rob laten deelnemers kennismaken met Schiedam. (Foto: Rob van der Stel)

Rob Vollaard en Rob van der Stel, twee geboren en getogen Schiedammers, verzorgen op zaterdag 25 mei weer een bijeenkomst voor nieuwe bewoners.

Schiedam wordt door steeds meer mensen ontdekt en de vele nieuwbouwprojecten trekken veel nieuwe bewoners. Voor deze ‘nieuwkomers’ én ook voor de mensen die overwegen Schiedam als hun nieuwe woonplaats te gaan kiezen, hebben Rob Vollaard en Rob van der Stel, twee geboren Schiedammers, een programma samengesteld om kennis te maken met de stad. Het is geen toeristisch uitstapje, de bijeenkomst is echt gericht op praktische zaken, zoals het winkelaanbod, uitgaan in eigen stad, het openbaar vervoer en een stukje geschiedenis van de stad.

Dit in 2020 gestarte initiatief wordt gesteund door de gemeente Schiedam, Stichting Centrummanagement, diverse lokale ondernemers en Schiedam Partners. De laatstgenoemde biedt ook de mogelijkheid om via haar website een reservering te maken.

Deelnemers - bewoners die sinds kort in Schiedam wonen of binnenkort in Schiedam zullen gaan wonen - krijgen op een bijzondere plaats, tijdens een kopje koffie, een PowerPointpresentatie met nuttige- en praktische tips. Deze kunnen bijvoorbeeld gaan over het winkelaanbod, uitgaan, openbaar vervoer of een stukje geschiedenis. Daarna volgt een korte wandeling door het historisch centrum. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een goodiebag gevuld met leuke presentjes ter beschikking gesteld door enthousiaste ondernemers uit de gehele stad.

Aanmelden

Geïnteresseerden dienen zich vooraf in te schrijven en ontvangen daarna tijdig informatie over de plaats van samenkomst. De presentatie start rond 10.30 uur en duurt tot circa 12.15 uur. De kosten bedragen € 5, inclusief kop koffie of thee. Inschrijven via de website www.sdam.nl.