Tijmen Lamers, kandidaat-Statenlid (GroenLinks) voor de Provincie Zuid-Holland, is blij dat de Provincie de gemeente Leidschendam-Voorburg niet onder druk wil zetten om vakantiehuizen te bouwen in Vlietland..
Tijmen Lamers, kandidaat-Statenlid (GroenLinks) voor de Provincie Zuid-Holland, is blij dat de Provincie de gemeente Leidschendam-Voorburg niet onder druk wil zetten om vakantiehuizen te bouwen in Vlietland.. (Foto: GroenLinks Zuid-Holland)

GroenLinks wil niet nog meer vakantiehuizen in Vlietland

Politiek Provinciale Statenverkiezingen 2023

De gemeente Leidschendam-Voorburg wil vakantiehuizen laten bouwen in Vlietland, ten koste van de natuur. Volgens de gemeente doet zij dat onder druk van de provincie. GroenLinks wil juist dat de provincie de bouw tegenhoudt en heeft de provincie om opheldering gevraagd. 

GroenLinks steunt de omwonenden, gemeenteraad en buurgemeenten die te hoop lopen tegen het plan om 222 vakantiewoningen en 569 parkeerplaatsen te bouwen in dit prachtige recreatiegebied. Kandidaat Statenlid Tijmen Lamers (3): “Als Leidenaar ken ik Vlietland, een geliefde plek voor veel inwoners van Leidschendam, Voorschoten en Leiden. GroenLinks zet zich in om te zorgen dat die plek groen en voor iedereen toegankelijk blijft. De bijna 18.000 ondertekenaars van de petitie hebben een duidelijk signaal afgegeven: Vlietland moet groen en open blijven. Wij zijn dan ook blij dat de provincie nu een brief heeft gestuurd dat zij absoluut niet zal ingrijpen als de gemeente hier geen extra vakantiehuizen mogelijk maakt. Wij zien dit als belangrijke eerste stap. De volgende is dat de provincie vanuit haar rol voor natuurbescherming en hoeder van het landschap doorpakt en dit plan tegenhoudt”. 

Wij zijn blij dat de Provincie een brief heeft gestuurd dat zij niet zal ingrijpen

De GroenLinks fracties in Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Leiden zetten zich in voor het behoud van een toegankelijk en natuurlijk Vlietland. Statenlid Nol van Gerven heeft in de commissie Klimaat, Natuur en Milieu vragen gesteld over de betrokkenheid van de provincie bij het bestemmingsplan, of de benodigde stikstofruimte ook voor woningbouw gebruikt kan worden, en in hoeverre het uit 2005 stammende plan past in de ambitie van Zuid-Holland om natuurherstel en biodiversiteit te bevorderen. GroenLinks Zuid-Holland wil dat de provincie een passendere gebiedsvisie voor Vlietland ontwikkelt in samenspraak met gebruikers van het natuurgebied, en waar nodig de bouw van de vakantiewoningen als geheel tegenhoudt.

Afbeelding
Agenda voor Schiedam Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Provincies: maak van geschenkwoningen Watersnoodramp een rijksmonument Algemeen 1 feb, 20:31
Afbeelding
Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: 'Waar blijft de tijd?' Algemeen 1 feb, 16:16
Afbeelding
Scouting Taizé wint nachtelijke winterhike Algemeen 1 feb, 14:23
Afbeelding
Ontdek geheime steegjes in het Schiedamse huis voor muziekfotografie in de kunstweek Algemeen 1 feb, 12:34
Afbeelding
Ruud van der Pol en Jan Boumans: 'Wie komt de denktank Noordrand2025 versterken?' Algemeen 1 feb, 10:10
Afbeelding
Filmische dreampop van HAEVN komt in extra intieme setting naar Schiedam Algemeen 31 jan, 14:23
Afbeelding
Leven in de Rotterdamse haven centraal in Natuurcafé Algemeen 31 jan, 13:08
Afbeelding
Luke Verburg naar WK veldrijden Sport 31 jan, 07:08
Afbeelding
PPSC blijft meedoen voor de prijzen Sport 30 jan, 14:23
Afbeelding
Zeven Schiedamse judoka's naar NK Sport 30 jan, 13:13
Afbeelding
Schiedam: Sport in het kort Sport 30 jan, 12:34
Afbeelding
Het International Dutch Distillers Festival Schiedam nog groter dan vorig jaar Algemeen 30 jan, 11:50