Verschrikt kijken de Rotterdamse meiden achterom. Hun keeper stak in een puike vorm, maar kon niet alle DWS-worpen keren. (Foto: UWM/gsv)
Verschrikt kijken de Rotterdamse meiden achterom. Hun keeper stak in een puike vorm, maar kon niet alle DWS-worpen keren. (Foto: UWM/gsv)

DWS pakt Feyenoord Handbal aan

Sport

Met slechts één overwinning uit zes wedstrijden moeten de handbalsters van DWS torenhoog hebben opgezien tegen de komst van het hogerop geklasseerde Feyenoord Handbal. Dat bleek niet nodig: de Rotterdamse tegenstander ging over de knie: 27-22.

Dat was een hart onder de riem. Zeker de manier waarop het tot stand kwam, want de winst is geen moment in gevaar geweest. Hooguit gingen de harten halverwege de tweede helft wat sneller kloppen toen het verschil dat steeds vijf punten was geweest, terugliep naar drie. Het is niet uniek, dat een tegenstander in een mum van tijd het gat dicht. Een Schiedams tussensprintje voorkwam dat.

“Deze winst is goed voor het zelfvertrouwen”, weet teammanager Ingrid Schenk. “En dus heel erg welkom”, heet de goede afloop dan ook. Dat geloof in eigen kunnen had een week eerder in Den Haag bij EHC door 37-22 verlies een flinke deuk opgelopen. “Ze lieten het toen in de eerste tien minuten afweten.” Nu hebben ze zich, op de vingers gekeken door een weer massaal naar Sporthal Groenoord getogen eigen publiek, prima hersteld. “Soms wil het wel eens gebeuren, dat ze tijdens een wedstrijd een dipje hebben. Nu hebben ze goed gespeeld, hard gewerkt en het tweemaal een half uur volgehouden. De dekking was goed en aanvallend liep het lekker.”

DWS speelt in de zaal in de hoofdklasse, het hoogste niveau onder de landelijk spelende divisies. Met een nog voornamelijk jong team, dat inzet toont en driemaal per week, waarvan een krachttraining, traint. “Ze kunnen echt wel goed handballen. Dat laten ze echter niet altijd zien. De coach (Diana Zandwijk, red.) en ik hebben er echter alle vertrouwen dat het goed gaat komen met die meiden. De winst tegen Feyenoord maakt dat duidelijk.”  

Afbeelding
Gezondheidscoach in bibliotheek Algemeen 1 dec, 07:23
Afbeelding
5 maanden cel geëist tegen Schiedammer voor Coolsingel-rellen Politie 30 nov, 21:08
Afbeelding
‘Schiedammers helpen Schiedammers’ Algemeen 30 nov, 14:23
Afbeelding
Een afvalwaterzuivering is net een wasstraat Partnerbijdrage 30 nov, 12:38
Afbeelding
Op de Schiedamse MakersMarkt koop je iets échts direct bij de maker Algemeen 30 nov, 12:34
Afbeelding
In Memoriam: Nel Bootsman, heldin van Nieuwland Algemeen 30 nov, 10:01
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Bescherm de driehoek-Joppelaan! Algemeen 30 nov, 08:23
Afbeelding
Ballet- en Dansstudio zet zich in voor de Voedselbank Algemeen 29 nov, 14:52
Afbeelding
Shantykoor Stuurloos wint Shantyfestival Algemeen 29 nov, 10:32
Afbeelding
HBSS op zondag nu al verleden tijd Sport 29 nov, 07:58
Afbeelding
KethelSpaland ‘knokt’ zich naar winst Sport 28 nov, 14:23
Afbeelding
Transporttarief Stedin in 2023 tien euro per maand duurder Algemeen 28 nov, 13:05
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Sport 28 nov, 12:53