Hermes DVS herstelt zich na zeperd

Sport

Kwam dat even hard aan! Hermes DVS wist dat Rotterdam United, vorig seizoen nog degradatiekandidaat, goed had ‘ingekocht’ en een te vrezen tegenstander was geworden. Toch liepen de Schiedammers in de val en verloren met liefst 0-5. Daardoor liepen ze de periode mis. 

Tegen Blijdorp maakte Hermes DVS die pijnlijke misstap zaterdag met een magere 1-2 winst een beetje goed. “Vorig seizoen hadden we er dik verloren. Dus waren we nu  op onze hoede”, merkt Marius Lansbergen op, Het rode lampje brandde een week eerder echter niet bij de aftrap van de confrontatie tussen de nummers twee en één van de vierde klasse E.   

TOPSCORER

1. Hermes DVS 30 doelpunten

2. DVO’32 25

3. PPSC 23

4. HBSS/za 21

------------------------------------------

“In voorgaande jaren hadden we makkelijk van die gasten gewonnen. We wisten nu wel, dat ze sterker waren, maar niet dat ze zo sterk geworden waren.” Het verlies zorgde ervoor, dat Hermes DVS zaterdag in en tegen Blijdorp niet voor de periode kon gaan. “We gaven tegen United gewoon niet thuis. We kunnen beter, Dat hebben we laten zien,” Zelfs de traditie om een mindere eerste helft te laten volgen door een sterk tweede hoofdstuk werkte niet. “We dachten echt het in de tweede helft om te kunnen draaien. Daar kwam niets van terecht. Nou overkomt het ons regelmatig dat we te veel doelpunten tegen krijgen, maar weten dat dan scorend recht te zetten. Tegen Rotterdam United voor het eerst in lange tijd niet.”