Mario Krabbendam is van veel voetbalmarkten thuis en was vorig seizoen ook even interim-trainer. (Foto: UWM/gsv)
Mario Krabbendam is van veel voetbalmarkten thuis en was vorig seizoen ook even interim-trainer. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Mario Krabbendam gaat SVV leiden

Sport

SVV heeft weer een voorzitter. Met Mario Krabbendam krijgt de bijna 120-jarige voetbalclub een leidsman, die van veel voetbalmarkten thuis is en niet de persoon om zomaar, zoals sommige van zijn voorgangers, de pijp aan Maarten zal geven.

Bovendien kreeg hij het besturen via zijn vader Gerrit, die vele jaren voorzitter was van DRZ, met de paplepel ingegoten. Destijds wel met het voornemen om, vanuit de ouderlijk-huis-ervaring, zelf nooit aan die nogal wat tijd opslurpende functie te beginnen. “Zeg nooit nooit”, lacht hij, nadat hij vrijdagavond van de leden het mandaat kreeg om SVV te gaan leiden en weer smoel te geven. “Waarom ik die uitdaging aan ga? Ik vind, dat de club dat verdient. Daarmee wil ik ook de mensen steunen, die er gedreven voor zorgen dat rood/groen nog steeds leeft.” Zelf is hij de afgelopen jaren eveneens druk doende geweest. Hij was in het bestuur belast met voetbalzaken (een taak die nu wordt voortgezet door Henny Idema en Oswin Ipcidencia) en vulde vacante functies in. Zo werd hij interim-trainer, interim-voorzitter en pakte regelmatig een bardienst mee.

Vanuit zijn nieuwe functie hoopt hij van SVV “weer de gezellige vereniging te maken, die het altijd geweest is”. Bovendien wordt gestreefd naar groei zowel in het aantal leden en prestaties. “Laat vooral duidelijk zijn, dat SVV een gezonde vereniging is. Ook financieel. Jawel, we spelen slechts in de vijfde klas en dat is geen niveau waarvoor je je op de borst kan slaan. Maar soms moet je echter even diep de put zakken om er uit te klimmen. Met dat klimmen zijn we bezig.” Ook in de terugkeer van de jeugd wordt, vooral door voetbalschool Rising Star van oud-profvoetballer Andre Wasiman, veel energie gestoken. “Hij heeft contact met scholen, waarvan hij leerlingen zonder vergoeding bezig houdt. Misschien gaat dat weer jeugdelftallen opleveren.”

Afbeelding
Gezondheidscoach in bibliotheek Algemeen 1 dec, 07:23
Afbeelding
5 maanden cel geëist tegen Schiedammer voor Coolsingel-rellen Politie 30 nov, 21:08
Afbeelding
‘Schiedammers helpen Schiedammers’ Algemeen 30 nov, 14:23
Afbeelding
Een afvalwaterzuivering is net een wasstraat Partnerbijdrage 30 nov, 12:38
Afbeelding
Op de Schiedamse MakersMarkt koop je iets échts direct bij de maker Algemeen 30 nov, 12:34
Afbeelding
In Memoriam: Nel Bootsman, heldin van Nieuwland Algemeen 30 nov, 10:01
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Bescherm de driehoek-Joppelaan! Algemeen 30 nov, 08:23
Afbeelding
Ballet- en Dansstudio zet zich in voor de Voedselbank Algemeen 29 nov, 14:52
Afbeelding
Shantykoor Stuurloos wint Shantyfestival Algemeen 29 nov, 10:32
Afbeelding
HBSS op zondag nu al verleden tijd Sport 29 nov, 07:58
Afbeelding
KethelSpaland ‘knokt’ zich naar winst Sport 28 nov, 14:23
Afbeelding
Transporttarief Stedin in 2023 tien euro per maand duurder Algemeen 28 nov, 13:05
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Sport 28 nov, 12:53