Kort sportnieuws uit Schiedam

Sport
Uiteraard vierden de meiden van MO16-1 een feestje. (Foto:PR)
Uiteraard vierden de meiden van MO16-1 een feestje. (Foto:PR)

Oud-GTB-voorzitter Jan Zwep overleden

Met het overlijden van Jan Zwep raakt het Schiedamse voetbalwereldje een markante persoonlijkheid kwijt. Hij was stopperspil van GTB en volgde er later zijn vader als voorzitter op. Na de fusie met Demos en Schiedamse Boys werd hij voorzitter van Hargasport. Zwep werd 79 jaar en vorige week dinsdag begraven.

RacketSport Open trok 190 padelspelers

Het RacketSportSchiedam Padel Open trok 190 deelnemers en kreeg de volgende winnaars: Groen/Groen (HV 100A), Rutten/De Vries (DD 100A), Bijen/Garcia (GD Promotie), Bakker/Hobo D8/9), Van Hoeve/Tazelaar (HD4/5), Van der Velden/Van der Velden (DD6/7) en Van der Bijl/Dijksman (HD6/7).. 

HC Schiedams MO16-1 en MC1 kampioen

Met 0-2 winst op Myra stelde HC Schiedams MO16-1 al in de voorlaatste wedstrijd van de najaarscompetitie het kampioenschap van de Landelijke Subtopklasse A veilig. De meiden van de coaches Paolo Icario en Marije Kloppenburg bleven Zoetermeer, dat zaterdag nog wel de confrontatie met de kampioen met 2-3 won, een punt voor. Ook de meiden van MC1 sloten de competitie in opperbeste stemming af en werden kampioen van de klasse Super C.

Thijs van der Kooij bij selectie Oranje U17

DWS-jeugdspeler Thijs van der Kooij maakt deel uit van de voorlopige selectie voor Oranje U17. In december maakt de bondscoach een definitieve keuze en blijven er voor het dan te spelen oefenhandbal 16 tot 20 spelers over.

Softbal: The Cup keert terug in Margriethal

Het door de corona-sores onderbroken jaarlijkse internationale The Cup-softbaltoernooi keert in januari terug in de Margriethal. De organisatie meldt, dat de voorbereidingen zijn gestart. De speeldata zijn 13, 14 en 15 januari 2023.

VST blijft koploper

Dankzij 13-8 winst op Fryslân blijft het tiental van damclub VST/Schiedam met WDSV de ereklasse aanvoeren. Remeijer, Gantvarg, Heusdens en Virny wonnen hun partij. Meijer, Clerc, Hageman, Van Berkel en Slump voegden er een remise aan toe. Luteijn, die heel lang ongeslagen bleef, verloor 

AGENDA

VOETBAL – za (14.30): VDL-HBSS, PPSC-Maasdijk, Overmaas-Hermes DVS, SVV-Delft, Meeuwenplaat-Excelsior’20 (14.00), DVO’32-KethelSpaland (14.00) .

ZAALVOETBAL: maan Futsal/R-HBSS.

BADMINTON: vrij Margriethal 20.00 Smashing Fellows-Zeemeeuwen 4.

BASKETBAL: zon 19.00 Juventus-Squirrels(h).

HANDBAL: zat Aristos-DWS(h), Hellas-Ventura(d), Vios-Ventura(h), Groenoordhal 19.20 DWS-Westlandia 2(d).

KORFBAL: zat Margriethal 15.05 Nexus-ACKC.